Kaza simülasyonunda emniyet kemerinin önemini yaşayarak anladılar

Bolu'da gerçekleşen etkinlikte vatandaşlar emniyet kemeri simülasyonu aracına binerek kaza anında olacakları deneyimlediler. Emniyet kemerinin önemini yaşayarak anlayan vatandaşlar durumun ciddiyetini daha iyi anlarken takmayanlar ise yaşadıklarından sonra fikrini değiştirmeye karar verdiler. O anlar ise böyle kaydedildi.

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan etkinlikte emniyet kemeri simülasyonu Bolu'da kent meydanına kuruldu.

Emniyet kemeri simülasyonu aracı sahip olduğu düzenek sayesinde 360 derece dönebiliyor ve binen vatandaşlar bu sayede, olası bir durumda araç takla attığında emniyet kemeri takmanın ve takmamanın farkını deneyimledi.

"KEMERLERİMİZİ TAKALIM"

Emniyet kemeri takan kişiler araç döndüğü sırada güvenli bir şekilde yerlerinde kalırken takmayanlar ise aracın içerisinde yer değiştirdiler, bazıları ise birbirinin üzerine çıktı.

Simülasyon aracına binen Berat Karapınar, “Kemersiz yola çıkmak çok kötü bir şey. Kemerimizi kesinlikle takmamız lazım. Kemerli olduğumuz için sabit durduk. Ama kemersiz bir sağa bir sola gittik. Kafamız da kırılabilirdi. Kemerimizi takalım” yorumunda bulundu.

O anlar ise böyle kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir