Lazer ışığı ile bir köpeği öldürdüğü iddia edilmişti! Sanık avukatı 'Köpeğin sahibinin olup olmadığı belli değil' dedi

Sarıyer'de mama göstererek yanına çağırdığı köpeği iddialara göre lazer ışıklı bir silahla öldüren sanığın davası görülmeye başlandı. Olayın duyulmasının ardından lazer ışığının köpeği nasıl öldürdüğü bilinmezken sanık avukatının köpek sahipsizdi diyerek yaptığı savunma iste tepki çekti. Köpeğin ölmeden önceki anları ise güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Mama gösterilerek kandırılan köpek lazer ışıklı silah ile öldürüldü, sanık avukatı köpeğin sahipsiz olduğunu öne sürdü.

Sarıyer'de mama verme bahanesiyle yanına çağırdığı ve müşteki Volkan Tanju'nun sahiplendiği Ice isimli köpeğin, iddialara göre lazer ışıklı silahla ile vurarak öldürülmesi üzerine hakkında dava açılan Ali Can E.'nin yargılanmasına başlandı. İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık ve müşteki katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada sanık avukatı, müvekkilinin yurt dışında bir hukuk şirketinde çalıştığını ve bu nedenle duruşmaya katılamadığını söyledi.

"KÖPEĞİN SAHİBİNİN OLUP OLMADIĞI BELLİ DEĞİL"

Sanık avukatı, “Müşteki tarafın kapı önünde baktığı başıboş bir köpek var. Köpeğin öldüğü Sarıyer Belediyesi ekipleri tarafından belirleniyor. Bu köpeğin sahipli olduğu iddiası belli değildir. Ölü bir köpek var ama müştekinin köpeği midir başka birinin köpeği midir belli değildir” şeklinde savunma yaptı. Müşteki avukatı ise köpeğin sahipli olduğu konusunda ellerinde delil olduğunu ve bunu mahkemeye sunabileceklerini söyledi.

MAHKEME SANIĞIN ZORLA GETİRİLMESİ EMRİNİ VERDİ

Ara kararını açıklayan hakim, duruşmaya katılmayan müşteki ve sanık hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Volkan Tanju'nun Sarıyer'de bulunan iş yerinde iki köpek beslediği ve köpeklerini 25 Haziran 2021'de burada bırakarak iş yerinden ayrıldığı anlatılmıştı. Ertesi gün müştekinin sabah saatlerinde iş yerine geldiğinin ve köpeklerden dişi olanın iş yerinin önünde olduğunu gördüğünün aktarıldığı iddianamede, müştekinin Ice isimli köpeği bağsız olduğundan sanayi içerisinde gezip dolaştığını düşünerek akıbetini araştırmadığı kaydedilmişti.

KÖPEĞİN BOYNUNDA DELİK GÖRÜLDÜ

Müşteki Volkan Tanju'nun beyanlarına yer verilen iddianamede, öğle sıralarında bir arkadaşının kendisine Ice köpeğe üst sokakta araba çarptığını söylemesi üzerine hemen koşup gittiğini, belediye görevlilerinin köpeğin ölüsünü götürdüklerini, o sırada olay yerindeki bir kişinin köpeğin boynunda delik olduğunu gördüğünü söylemesiyle köpeğinin kasten öldürüldüğünü anladığı aktarılmıştı.

"KORKTUĞUM İÇİN LAZER IŞIK DOĞRULTUP BİSKÜVİ FIRLATTIM"

Güvenlik kamerası görüntüleri incelemesine yer verilen iddianamede, olay gecesi maskeli ve şapkalı bir şahsın köpeklerin yanına gidip önce yiyeceğe benzer bir şey verdiği, daha sonra çantasından çıkardığı havalı tabancaya benzer ışıklı bir cisimle Ice isimli köpeğe ateş ettikten sonra aracıyla ayrıldığı belirtilmişti. Hazırlanan iddianamede savunmasına yer verilen sanık Ali Can E., olay günü hava almak için aracıyla evinden çıktığını söyleyerek, "Aracımı bir yere park ederek yürümeye başladım. O sırada yol üzerinde karşıma iki büyük köpek çıktı, bana havlamaları üzerine korktuğum için lazer ışık doğrulttum ve bisküvi fırlattım. Sonrasında köpekler kaçmaya başladı, ben de çok geçmeden aracıma binerek eve döndüm.

SANIK: ATEŞ ETME EYLEMİM YOK, SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Köpeklere lazer doğrultan kişi benim ancak kesinlikle ateş etme eylemim olmamıştır, zaten silahım da yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Ali Can E.'nin “mala zarar verme” suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.