Nevşehir'de erken doğan bebek hava ambulansı ile Konya'ya götürüldü

Nevşehir'de yeni doğan bir bebek hava ambulansı sayesinde hayata tutundu. Erken doğum ile dünyaya gelen 750 gramlık bebek, Sağlık Bakanlığının vatandaşların hizmetine sunduğu hava ambulansı ile Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisine sevk edildi. O anlar ise kameralara böyle kaydedildi.

Nevşehir Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde dünyaya gelen 750 gramlık bebek, erken doğum sebebiyle ileri tetkiklerinin yapılması için hava ambulansı ile Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisine sevk edildi.

ERKEN DOĞDU, İLERİ TETKİK İÇİN SEVKİ İSTENDİ

Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Jinekoloji polikliniğine müracaat eden H.M. (32) yapılan muayene ve görüntülü tetkikler sonucunda Kadın Doğum Servisine yatırıldı ve 26 haftalık, 750 gram ağırlığında bir kız bebeği dünyaya getirdi. Nevşehir Devlet Hastanesi 3. Basamak Yeni Doğan Yoğun bakım servisinde gözetim altına alınan bebeğin erken doğum ile dünyaya getirilmesinden dolayı daha ileri tetkik, tedavi ve gelişimini tamamlaması için başka bir hastaneye sevki istendi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DEVREYE GİRDİ

Olayı duymasının ardından devreye giren Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği, bebeğin sevk için hava ambulansı talep etti. Nevşehir Devlet Hastanesi helikopter pistine inen ambulans, 750 gramlık bebeği alarak Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine doğru havalandı.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.