Ali Doğan: İçişleri Bakanı Cumhurbaşkanını tehdit etti | Ortak Akıl

Ortak Akıl'a Devlet Eski Bakanı Ali Doğan konuk oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gazetecilerin sorularını yanıtladığı TV programında Soylu'nun, 'Cumhurbaşkanına mesaj gönderdiği ve tehdit ettiğini' dile getiren Doğan, Erdoğan'ın faiz açıklamasına ise, 'Ülkede bir tane iktisatçı var, o da Cumhurbaşkanı. Üzülerek görüyorum. Bugün ülkeyi idare edenlerde bu bir takıntı haline geldi. Faiz de faiz. Ülke ilimle bilimle idare edilir. Takıntı ile ülke idare edilir mi?' diyerek tepki gösterdi.

KARAR TV, gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, gündemin öne çıkan başlıklarını masaya yatırdı. Ortak Akıl'ın konuğu Eski Devlet Bakanı Ali Doğan oldu. Doğan, Erdoğan'ın faiz açıklamasını eleştirdi ve Soylu'nun, bir TV programında Cumhurbaşkanına nasıl bir mesaj ilettiğini anlattı.

"İÇİŞLERİ BAKANI CUMHURBAŞKANINI TEHDİT ETTİ"

Doğan, Sedat Peker'in iddialarına cevap vermek için, bir TV programına çıkıp gazetecilerin sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu'nun aslında ne anlatmak istediği üzerinde durdu. Doğan, Soylu'nun açıklamalarından, "İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanına mesaj gönderdi, tehdit etti" çıkarımını yaptı.

"ÜLKEDE BİR TANE İKTİSATÇI VAR, O DA CUMHURBAŞKANI"

Cumhurbaşkanı'nın TV programından yaptığı 'Merkez Bankası Başkanı ile görüştüm faizi düşürmemiz şart' açıklamasını ele alan Doğan, Erdoğan'ın açıklamasına tepkilerini şöyle sıraladı:

"Ülkede bir tane iktisatçı var, o da Cumhurbaşkanı. Üzülerek görüyorum. Bugün ülkeyi idare edenlerde bu bir takıntı haline geldi. Faiz de faiz. Ülke ilimle bilimle idare edilir. Takıntı ile ülke idare edilir mi? Bu takıntı yalnız ekonomide değil, dış politikada da var. Dün dış politikada dünyaya meydan okuyorduk. Bize yakın olan birlik AB'ydi. Avrupa'da düşman olmadığımız ülke kalmadı. Şimdi el ayak öper olduk."

"YENİLİR YUTULUR SÖZLER DEĞİL"

İçişleri Bakanı Soylu’nun, bir siyasetçinin Sedat Peker'den “10 bin dolar rüşvet aldığı” iddiası tartışma yaratmıştı. Soylu'nun bu iddiasına Doğan, "İçişleri Bakanı bunu açıklama ihtiyacını neden duydu? Neden içinde tutamadı? Bu soru çok önemli" diyerek tepki gösterdi. Doğan, Sedat Peker'in ifşaatlarından sonra 'ülke 90'lı yıllara geri mi dönüyor' sorusuna ise Susurluk dönemini hatırlatarak cevap verdi:

"Bugün Türkiye'yi yöneten arkadaşlar 'eski Türkiye yok' diyorlar. Eski Türkiye dedikleri dönemde bir kriz yaşandı. 57. hükümet döneminde bu ülkenin kalkınması için bütün temel yasalar çıkarıldı. İktidarın 2011'e kadar iyi gitmesinin sebebi bizim çıkardığımız yasalardı. O zamanlar AK Parti içinde bunları devam ettiren kaliteli adamlar vardı. Ama ondan sonra bu reformların devamlılığı gerekir. Hangi açılımı yaptılar? Yapamadılar. Bu tür olaylar 90'larda da oldu. O zamanlar Meclis'in yapması gereken her şey, 3 günde yapıldı. Şimdi 25 gündür ne bir hakim ne bir savcı sesini çıkarmadı. Eski Türkiye değiliz sözü yenilir yutulur söz değil."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

"Pandemide vatandaşa yapılan yardım bahşiş bile değil, yazık, günah. Bu ülkede günde 7 kişi intihar ediyor.

27 Mayıs bütün kötülüklerin anası. Bizde vefa diye bir şey kalmadı. Solcular kendi kutsallarını anıyorlar. Ama bizim milliyetçiler birbirlerini bile sevmiyorlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN