Sert: Kaşıkçı cinayeti Türkiye'nin uluslararası güvenilirliği açısından ciddi bir sınav

KARAR Gazetesi yazarı Osman Sert KARAR TV'de Cemal Kaşıkçı cinayetinin yıl dönümünde Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin geldiği noktayı değerlendirdi.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin yıl dönümünde Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin geldiği noktayı değerlendiren Osman Sert, ''Kaşıkçı cinayeti Türkiye'nin uluslararası güvenilirliğinin dün arkasında durduğu ahlaki değerlerin yarın ne kadar duracağının sorgulanması açısından ciddi bir sınav teşkil ediyor'' dedi.

''Kaşıkçı cinayet Türkiye'nin normalleşme çabalarının içerisinde bir detaya dönmüş durumda. Türkiye ve Suudi Arabistan bu sebeple sonsuza kadar kavgalı olsun diyen kimse yok. İki büyük ülkenin ilişkileri ne kadar büyük olursa olsun bu acı üzerinden tanımlanamaz. Nitekim Türkiye İsrail ilişkilerini de Mavi Marmara tek başına kontrol edemedi. Türkiye şartlarını ortaya koydu bu şartların çoğunu İsrail kabul etti ve sonra başka bir normalleşme süreci yaşandı.''

''Dolayısıyla Türkiye Suudi Arabistan ilişkilerinin de normalleşmesi gerekir ama böyle mi olması gerekiyordu. Türkiye'nin bu kadar mı bütün iddialardan vazgeçmesi mi gerekiyordu? Kendisinin gündem haline getirdiği ve kendisine ahlaki üstünlük getiren Kaşıkçı cinayetini tümüyle ne karar vereceği belli olan Suud mahkemelerine mi devretmesi gerekiyordu? Bunlar büyük soru işaretleri. Jeopolitiğin adaleti diyelim burada yaşananlara. Kaşıkçı cinayeti Türkiye'nin uluslararası güvenilirliğinin dün arkasında durduğu ahlaki değerlerin yarın ne kadar duracağının sorgulanması açısından ciddi bir sınav teşkil ediyor.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN