Otobüs ücretini yüksek bulunca şoföre saldırdı

Antalya'da bir yolcu ile şoförün tartışması tekmeli tokatlı kavgaya dönüştü. İddialara göre yolculuk ücretini yüksek bulan bir yolcu ücretini ödemek istemedi bunun üzerine de şoför otobüsü durdurdu. Daha sonrasında yolcu ve şoför arasındaki gerilim artarken aralarındaki kavgayı ise yine yolcular ayırdı. O anlar ise böyle kaydedildi.

Antalya'da D-400 karayolunda meydana gelen olayda otobüs ücretini yüksek bulan yolcu ücreti ödemeyi reddedince şoför de otobüsü durdurdu. Bunun ardından sinirlenen yolcu otobüse zarar verince parayı ödemek istemeyen yolcu hem sürücüyle kavga etti hem de diğer yolcularla kavga etti. Kendisini linç edilmekten kurtaranlar ise yine yolculardı.

Edinilen bilgilere göre Manavgat istikametinden Antalya'ya giden ve bir seyahat acentesine ait olan otobüste, iki arkadaştan biri ücreti yüksek buldu ve bu nedenle ücreti ödemek istemedi. Bu davranışının üzerine ise şoför otobüsü durdurmaya karar verdi ve yolcu ile aralarındaki tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.

"YERDEN ALDIĞI TAŞI OTOBÜSE ATINCA BAŞKA YOLCULAR DA KAVGAYA DAHİL OLDU"

Daha sonrasında aracın dışına da sıçrayan bu kavga ücreti ödemeyen yolcunun yerden aldığı taşı otobüse fırlatmasıyla, yolcuların da dahil olmasıyla iyice alevlendi. Bu davranışına sinirlenen yolcular da otobüsten inip ücretini ödemeyen yolcuya saldırdı fakat araya iyi niyetli başka yolcuların girmesiyle ücretini ödemeyen yolcu linç edilmekten son anda kurtuldu.

Olay sonrası karakolluk olan yolcu ve şoför ifadeleri alınmaları için polis ekiplerince emniyete götürüldü ve otobüs içindeki diğer yolcular mağdur olmamaları için başka bir otobüse nakledildi.

"İLK DEFA BÖYLE BİR OLAYA ŞAHİT OLDUK"

Olaya şahit olan ve akaryakıt istasyonunda görev yapan Metin Erten, "Bir firmanın otobüsü geldi. Şoför ile yolcu arasında bir tartışma çıktı. Birisi ücretini vermemiş. Biz de seslere geldik. Baktık şoförü tartaklamaya başladılar.

O sırada duyarlı yolcular geldi olaya müdahale ettiler. Sonra şoförden öğrendik iki arkadaştan biri ücretini vermiş, birisi vermemiş. Otobüsün içinde de tartışma olmuş. Şoförü de tartaklamaya başlamışlar.

İlk defa böyle bir olaya şahit olduk. Duyarlı yolculardan Allah razı olsun. Şoförü geldiler, kurtardılar. Otobüsün camlarını kırdılar, şoförü tartaklayıp, tekrar dövmeye çalıştılar, otobüsü taşladılar. Daha sonra emniyet güçleri geldi ve ifadeleri alınmak üzere karakola gittiler" şeklinde konuştu.