Pelerinli kahramanlar hastaneye tırmanarak hasta çocuklara moral verdiler

Bursa Uludağ Üniversitesi UMAST üyesi öğrenciler, Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kliniğinde yatan hasta çocuklara moral vermek için pelerin takarak binaya tırmandılar. 23 Nisan dolayısıyla üniversiteli öğrenciler hastaneye tırmanırken o renkli anlar ise böyle kaydedildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mağara Araştırmaları Spor Topluluğu (UMAST) üyesi olan öğrenciler, UEDAŞ'ın (Ulusal Elektrik Dağıtım AŞ) da desteği ile beraber hastanede yatan hasta çocuklara moral vermek için binaya tırmandılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hasta çocukları sevindirmek isteyen öğrenciler, hazırladıkları pelerinli süper kahraman kostümleriyle güvenlik önlemlerini aldıktan sonra halatlarla binaya tırmandılar.

"ÜNİVERSİTENİN GÖREVLERİNDEN BİRİ DE TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARIDIR"

Yaptıkları özel etkinlikle alakalı konuşan BUÜ rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitenin önemli görevlerinden birinin de topluma hizmet uygulamaları olduğunu ifade etti. BUÜ Rektörü Kılavuz, "Uludağ Elektrik ile 23 Nisan'ı hastanemizde geçirmek mecburiyetinde kalan yavrularımızı sevindirmek, bayram sevincini onlarla paylaşmak adına üniversitemizin Mağara Araştırma Topluluğu ile Uludağ Elektrik'in iş birliği içinde bugün yavrularımıza hediye dağıtımı yaptık." dedi.

Hasta çocuklarla da alakalı yorum yapan Kılavuz, "Yavrularımıza sağlık, afiyet diliyorum. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar ve 23 Nisan'ları hastane dışında da kutlarlar diye temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

foto1.jpg

"SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN İÇİNDE OLMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı da kesintisiz enerji için çalıştıklarını anımsatarak, "Bunun dışında sosyal sorumluluk projelerinin içinde olmak için uğraşıyoruz. Olabildiğince bu konuda katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunu önemli bir görev olarak addediyoruz kendimize." dedi.

Danacı, 23 Nisan dolayısıyla etkinliğin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Burada hastanede tedavi gören çocuklarımızın hem yüzlerini güldürelim, güzel bir hediye verelim istedik. Sağ olsunlar Mağara Topluluğumuz da bu işe katıldı, birlikte çok güzel bir etkinlik oldu. Herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"TARİF EDEMEYECEĞİM BİR DUYGU"

Binaya tırmanarak çocuklara hediye dağıtan topluluk üyesi ve Tıp Fakültesi öğrencisi Nur Korkmaz ise daha önce de Onkoloji Hastanesinde bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ve aynı duygusal anları yaşadıklarını dile getirdi.

foto2.jpg

Özel günlerde düzenli olarak bu etkinliği yaptıklarını anlatan Korkmaz, bu kapsamda 23 Nisan için hediye dağıttıklarını belirterek, "Böyle özel günlerde hastaneden çıkamayacak çocuklara bizim ulaşmamız, onların gözündeki o mutluluk o kadar hissediliyor ki. Aileler için de aynı şekilde. Çok güzel, tarif edemeyeceğim bir duygu." dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir