Akif Beki: Harcayacak bir 128 milyar dolar daha yok | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programında tuttu. Beki ve Oğur, Cumhurbaşkanının dün katıldığı bir televizyon programında yaptığı faiz açıklamalarını, şöyle değerlendirdi: Sayın Cumhurbaşkanı eski teorisini terk etmediğini söylüyor. Yeni başkanının Temmuz- Ağustos'ta enflasyon düşmeden faizi indirmeye başlayacağını söylüyor ama harcanacak bir 128 milyar dolar daha yok.

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemde öne çıkan haberleri değerlendirdi. Programda, Cumhurbaşkanının dünkü açıklamalarında, Sedat Peker'in iddiaları hakkında konuşmamasını ve 128 milyar dolar' konusuna dair sözleri tartışıldı.

"HARCANACAK BİR '128 MİLYAR DOLAR' DAHA YOK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" açıklaması yapmış ve muhalefetin "128 milyar dolar nerede?" sorusuna ilişkin ise "Merkez Bankası parasının nereye gittiği sorulur mu?" ifadesini kullanmıştı. "Bir tarafta kalabalıklar toplanmış sen o kalabalıkların ilgilendiği konulara girmeyip ilgilenmediği konulara giriyorsun" diyen Beki, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanının MB'den talebi ve bu talimata MB'nin ne suretle uyacağı piyasalar tarafından bilinir oldu. Artık bir gizemi kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanı eski teorisini terk etmediğini söylüyor. Yeni başkanının Temmuz- Ağustos'ta enflasyonu düşmeden faizi indirmeye başlayacağını söylüyor ama harcanacak bir 128 milyar dolar daha yok.128 milyar dolar sorulmazsa MB rezervlerinin nereye harcandığı sorulmazsa sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti sözcüleri rezervler eriyene kadar, hep MB rezervlerini nereden alıp nereye getirdikleriyle övünüyorlardı. Millete ne o zaman bundan?"

Oğur ise, Erdoğan'ın Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili konuşmamasını, "programın mesajı acaba 'biz bunu yok sayıyoruz' mesajı mıydı?" diyerek eleştirdi.

Buharlaşan '128 milyar dolar' konusunu hatırlatan Beki şunları söyledi:

"Kamuoyuna gerçek dışı, sanal bir başarı izlenimi vermek için, MB rezervleri arka kapıdan satmıyormuş gibi göstererek çatır çutur harcandı. 128 milyar dolar böyle buharlaştı."

Oğur ise şunları ekledi:

"Niye doları düşürmek için MB rezervlerini satmak gerekti? Skor için. 2019 yerel seçimden önce bu işler başladı. Yerel seçim döneminde 'faiz düşüyor, dolar düşüyor' denildi."

"KİMSE ÇOCUK DEĞİL"

Sedat Peker, bir siyasetçinin kendisinden 10 bin dolar aldığını iddia etmiş ve İçişler Bakanı'nın bunu bildiğini belirtmişti. 10 bin dolar tartışması ile ilgili Süleyman Soylu'nun net bir açıklama yapmamış olması ve savcıların harekete geçmemesini Beki şöyle eleştirdi:

"Bir savcının şimdiye kadar sormamış olması tuhaf. İçişleri Bakanı da kendisine gelen somut bir suç bilgisini yargıya intikal ettirmemiş olması, dünyanın en acayip işi. Bir yerde eğer hukuk buharlaşmadıysa bu olmaz. Örgütlü suçun siyasi ayağı ortaya çıkmış, bu bilgi İçişleri Bakanında var, bunu kendine saklıyor. Kimse çocuk değil."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Yıldıray Oğur:( Bahçeli'den 'kripto FETÖ'cü' çıkışı) Bu konuda şu ana kadar AK Parti içerisinden kimse, 'Devlet Bahçeli ayıp etti' demedi.

Akif Beki: AK Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni de yanına çekmeye çalışıyor. 5 partili koalisyonla iktidarda kalmaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN