Akif Beki: Her alanda pervasızlık hakim | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programında tuttu. Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın önemli siyasi kişilerle olan bağlantısını eleştiren Beki, "Her alanda büyük bir pervasızlık hakim oldu. Her şey yapılabilir hale geldi. Her şey söylenebilir hale geldi. Sanki olması gereken buymuş gibi. Hiç mi filtre yok peki? SBK'nın Cumhurbaşkanı ile neden fotoğrafı olsun?" dedi.

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin öne çıkan haberlerini yorumladı. Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili tartışmaları ele alan Beki ve Oğur, SBK hakkındaki yeni iddiaları da ele aldı.

"HER ALANDA PERVASIZLIK HAKİM"

ABD'nin isteği üzerine Avusturya'da tutuklanan, kara para aklama suçu bulunan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın siyasi kişilerle olan belirsiz bağlantısını eleştiren Beki, şöyle konuştu:

"SBK'nın hikayesinde karmakarışık, arapsaçı ilişkiler yumağı var. Çözmek kolay değil. Her alanda büyük bir pervasızlık hakim oldu. Her şey yapılabilir hale geldi. Her şey söylenebilir hale geldi. Sanki olması gereken buymuş gibi. Hiç mi filtre yok peki? SBK'nın Cumhurbaşkanı ile neden fotoğrafı olsun?"

BEKİ'DEN ÜÇ İDDİA

Beki, üç önemli yeni iddiayı da masaya yatırdı. Beki, "İsmet Berkan'ın bir yazısında, 'Avusturya makamları ve mahkemesi Türkiye'nin bize iade talebi ulaşmadı' diyormuş. Bu bilgi doğru mu, değil mi?" diyerek Türkiye'nin SBK'nın iadesini istemediği yönündeki iddiayı değerlendirdi. SBK Kongo'ya gidip gelirmiş. Bir diğer önemli iddia olarak ise şunu ekledi:

"Cüneyt Özdemir bir aramasında, 'Kongo'da tutuklanıp bırakıldı' bilgisine ulaşmış. Tutuklamasını sağlayanın Türk Büyükelçisi olduğu bilgisi gelmiş."

Beki, birinden duyduğu önemli bir iddiayı ise "Paramount Otel geçen sene sadece misafir ağırlamak için kullanılmış. Müşteriye kapatılmış. Bu bilgiyi, bunu bilebilecek birisinden duydum" sözleriyle aktardı.

"İNSANLIK SUÇU"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir TV programında, Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi olduğunu iddia etmişti. Bu siyasetçiyi savcıya açıklayacağını söyleyen Soylu, bugüne kadar herhangi bir savcıya açıklama yapmadı. Konuyu değerlendiren Beki, "Neyi, kimi koruyorsunuz? Bu insanı delirtir. Bu bir suç. İçişleri Bakanı bilgisine sahip olduğunu söylüyor, ismi alamıyoruz bakandan. Meclis Başkanı ile konuşuyor, çok sıkı fıkı ama alamıyoruz o bilgiyi" diye konuştu.

Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD'de hazırlanan iddianame üzerindeki gizlilik kararı kalkmıştı. Korkmaz, "kara para aklamak ve yargıyı engellemek" iddialarından suçlu bulunursa 225 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağı öğrenilmişti. Konuyu değerlendiren Oğur, şöyle konuştu:

"Amerika'da iddianamede Türkiye'de el konulması gereken şirketlerden biri Mega Varlık Yönetimi AŞ. 2015 yılında Kingston'ın yüzde 99 hissesiyle Mega Varlık Yönetim'i AŞ.'ye BDDK izin vermiş. SBK, Kingston ve Lev Aslan Dermen'e 'size bir şey olmaz büyük baba sizi korur' diyor. Amerika'da
SBK kimi tanıyor ki? İki iş adamını koruyacak nasıl bir ilişki kurmuş olabilir bu kişiyle?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN