Beki: Dış politika üzerinden iç siyasi popülizm yapmak çok tehlikelidir

Akif Beki ve Yıldıray Oğur KARAR TV'de Türkiye'nin dış politikasının iç siyasete yansımalarını değerlendirdi.

KARAR Yazarları Akif Beki ve Yıldıray Oğur KARAR TV'de Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası gelişen Türk dış politikasını değerlendirdi. Beki, ''Endişem şu, dış politika üzerinden iç siyasi popülizm yapmak çok tehlikelidir. Hep bunun bedellerini ödedik. Tekrar buraya kadar getirilmiş ince ayarlı denge siyasetini yüze göze bulaştırma endişesi taşıyorum'' ifadelerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesi İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşmesini değerlendiren Beki,

''Doğru politikanın başarılı işin bir kredisi olur, siyasi getirisi olur, bu iktidara verilir. Hak ettiğinden fazlasını istersen yazık edersin. Bu iktidara seçim kazandırmaz. Rusya Ukrayna'yı işgal ediyor. Türkiye yapmayın etmeyin diye araya giriyor. Biz arabulucu değil kolaylaştırıcı roldeyiz. Tarafların bizden beklentisi aralarını bulmamız değil. Ev sahipliğini yapıyoruz. Bu da önemli bir şey bunu küçümsemiyorum. Kolaylaştırıcı bir roldeyken arabulucu pozu takınmaya kalkışırsak taraflar nezdindeki güvenilirliğimiz aşınır. İktidarın istediği arabulucu olmak. İstanbul'da bir barış anlaşması yapılması adına da İstanbul anlaşması denmesi çok hoş olur. Türkiye'ye yakışır'' dedi.

Beki sözlerine şöyle devam etti:

''Bu iç siyasette millet geçim derdindeyken mutfakta yangın varken bu sorunların üzerini kapatır mı olacak şey değil. Rusya'nın süreci oyalamak için kullanıyor olma ihtimali de hiç düşük değil. Endişem şu, dış politika üzerinden iç siyasi popülizm yapmak çok tehlikelidir. Hep bunun bedellerini ödedik. Tekrar buraya kadar getirilmiş ince ayarlı denge siyasetini yüze göze bulaştırma endişesi taşıyorum. Sırf bunu içerdeki siyasi sıkışmışlıktan dolayı oya çevirebilir miyiz, buradan bir rüzgar estirebilir miyiz kaygısıyla kullanmaya kalkışırlarsa olacağı budur.''

Detaylar ve daha fazlası için videoyu izleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN