Beki: En tehlikeli provokasyon din vatan millet elden gidiyor üzerinden yapılandır

KARAR Yazarları Yıldıray Oğur ve Akif Beki'nin KARAR TV'de gündemi değerlendirdi. Şarkı sözleri nedeniyle hedefte olan Sezen Aksu'dan Hrant Dink cinayetine kadar gündemin öne çıkan konu başlıklarını ele aldılar.

Yıldıray Oğur ve Akif Beki'nin KARAR TV'de gündemin önemli konu başlıklarını ele aldılar. Şarkı sözleri nedeniyle hedefte olan Sezen Aksu'ya değinen Beki; ''En tehlikeli provokasyon din, vatan, millet elden gidiyor üzerinden yapılandır. Şimdi Hrant’ın 15 yıl önceki bir cinayetini dehşetle konuşuyoruz, hatırlamaya çalışıyoruz ne oldu, nasıl oldu diye işte böyle böyle oldu. Atmosfer böyle böyle zehirlendi'' ifadelerini kullandı.

EN TEHLİKELİ PROVOKASYON DİN VATAN MİLLET ELDEN GİDİYOR ÜZERİNDEN YAPILANDIR

''En tehlikeli provokasyon din, vatan, millet elden gidiyor üzerinden yapılandır. Sen elden bayrakla doğru dürüst telaffuz edemediğin dini terimlerle bir sanatçının kapısına dayanır orda eylem yaparsan bundan daha ağır bir tahrik olamaz. Şiddeti artırabilecek her iki unsuru da kullanıyorsun din de var milletçilik var. Dini milli sembollerle bir sanatçının kapısına dayanıp hedef gösteriyorsun ve bir dini savunuyor görünerek yapıyorsun. Şimdi Hrant’ın 15 yıl önceki bir cinayetini dehşetle konuşuyoruz, hatırlamaya çalışıyoruz ne oldu nasıl oldu diye işte böyle böyle oldu. Atmosfer böyle böyle zehirlendi'' ifadelerini kullanan Beki, sözlerine şöyle devam etti:

''Şarkı sözlerinde ahlaka aykırı müstehcen bir şey var mı, benim dini ahlaki duyarlılığıma dokunuyor mu dokunmuyor mu buradan bakarsan Sezen’i bugün hedefe koyan iktidar taraftarlarının baş tacı ettiği şarkıcıların şarkı sözlerinden başlamak lazım. Sezen’e Tarkan’a sıra gelmez neler var orada neler. Akit bir ara imanımızı çala, şirk dolu şarkılar diye bir liste yapmıştı. Orada iktidarın baş tacı sanatçılarda var. İftar sofralarında baş köşeye oturtulanlar da var. Akit onları hedef gösterdiğinde ben yine karşı çıkmıştım, itiraz etmiştim. Kapılarına dayanmaya kalksalar yine karşılarında dururum.''

Oğur da konu üzerine ''Senin dinin sabit olsun, sen kendi dindarlığına bak, bir şarkı sözünde hoşuna gitmeyen bir şey oldu diye senin dinin azalmıyor. Senin dinine saldırı da olmuyor. Allah da sana o şekilde o kılıkta git, Allah’ın aslanı ol kapılara dayan diye bir görevde vermiyor'' şeklinde konuştu.

Oğur sözlerine şunları ekledi:

''Sözde tahkir edici bir söz de değil. Gerçekte duydum da yaralandım gibi bir söz de değil. Sezen Aksu da İslamofobik, din düşmanı, dine saldıran biri değil tam tersi ilahiler söyleyen, şarkı sözlerinde sufi mistik taraf da olan biri. Gerektiğinde AK Parti iktidarına yaptığı iyi şeylerde destek vermiş bunun için şuanda oh olsun diye linç edilen biri, bunu da bilmen lazım. Yetmez ama evet dediği için hala suçlanıyor. çözüm sürecine destek vermiş ve bundan da korkmamış biri.''

Sezen Aksu ile kavga eden bir Diyanet İşleri olur mu, Sezen Aksu ile kavga eden din olur mu? diye soran Oğur, ''Dine ayıp gerçekten, dini marjinalleştirecek bir şey bu, diyanet başkanının oturup düşünmesi lazım. Hoşuma gitmedi bu söz diyebilirsin ama bunla kavga etme halinde olmak seni komik duruma düşürecek bir şey'' dedi.

BAĞNAZLIK AZDIRILIYOR, DİN BUNA MASKE VE KILIF OLARAK KULLANILIYOR

Dini bir siyasi hassasiyetten kaynaklandığı bariz olan bir kampanya olduğuna vurgu yapan Beki, ''Bir bağnazlık azdırılıyor, din buna maske ve kılıf olarak kullanılıyor. Din buna alet ediliyor, diyanette buna alet ediliyor. Bu dine daha büyük bir saygısızlık ve zarar değil mi?'' ifadelerini kullanan Beki, sözlerine şunları ekledi:

''Dehşetle izliyoruz aynı şeyi tekrar tekrar, burada bir provokasyon deneniyor olabiliyor. İlla sonuna kadar gidecek bir provokasyon olamayabilir ama yarın bir başkasında sonuna kadar gidebilir. Bu kadar doldurursan sokakta patlar. Biz sokakta siyasi şiddet eylemlerine tanık olmadık mı, ölümden dönen insanlar oldu. Ana muhalefet partisi başkanı ve başka siyasi parti temsilcileri, gazeteciler de dahil. Hayat pahalılığından, barınamamaktan şikâyet edersen yasak halkı kin ve düşmanlığa tarik edilecek gerekçesiyle izin verilmiyor. Ama gerçek bir tahrik eyleminde serbest protestonu yapabiliyorsun bu demokratik oluyor. Valilik endişelenmiyor.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN