Resmi plakalı araçla sokak köpeğini ezen memurların işine son verildi

Uşak'ın Banaz ilçesinde resmi plakalı araç ile sokak köpeği ezildi. Köpeği ezdiği iddia edilen memurun başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldığı öğrenilirken köpeğin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye kaydedildi.

Uşak'ta iki memur, resmi plakalı araç ile sokakta masumca yerde yatan köpeğin üzerinden geçti. Kan donduran o görüntüler ise kameralara yansıdı.

İddialara göre Banaz Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne bağlı resmi plakalı araçta bulunan iki memur, yerde yatan bir sokak köpeğinin üzerinden 'canice' geçerek hiçbir şey olmamış gibi bölgeden uzaklaştı. Olayın 1 dakika sonrasında ise bölgeye tekrar gelen şahıslar, araçlarının içerisinden çevreyi izlemeye başladı fakat yaralı köpeği bulamadılar.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Resmi plakalı aracın sokak köpeğini ezdiği anlara ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Banaz Kaymakamlığı, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı. Bölgede bulunan yaralı köpeğin ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli veterinerlere teslim edildiği belirtildi ve en kısa sürede tedavi altına alındığı aktarıldı. Veterinerlere teslim edilen köpeğin sağlık durumunun ise ilk müdahalelerin ardından iyi olduğu ve tedavisine devam edildiği öğrenildi.

"GÖREVLERİNDEN UZAKLAŞTIRILDILAR"

Haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan iki memur görevden uzaklaştırıldı. Soruşturmanın detaylarıyla ilgili olarak Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, "Sosyal medyaya Banaz ilçemizde yolda yatan bir köpeğin üzerinden resmi plakalı bir aracın geçtiği görüntülerin düştüğü görülmüştür.

Bahse konu görüntülerde yer alan resmi araçta bulunan iki personel hakkında derhal adli ve idari soruşturmaya başlanmış olup, soruşturmanın selameti açısından her iki personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde Banaz Kaymakamlığımızca görevlerinden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.