Saadet Partili Mustafa Kaya yaptırdıkları anketi açıkladı: Altılı Masanın adayı kazanacak

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya KARAR TV’nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli’nin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin terörle mücadelesinin ve dış politikadaki yeni seyrinin ele alındığında programda konuşan Kaya, dış politikadaki keskin dönüşlerini “Türkiye’nin dış politikada güvenirliğine zarar veriyor.” şeklinde yorumladı.

UBADE EVLİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya gündemi Gülay Erdemli'nin sunduğu Orta Dalga programında değerlendirdi.

‘KARA HAREKATI HAVA GİBİ DEĞİL’

Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği hava harekatından sonra dile getirilen yeni bir kara harekatı ihtimali üzerine konuşan Kaya, “Kara harekatı hava gibi değil. Hava desteği olmadan yapılacak bir kara harekatının nelere mal olacağını biliyoruz. 36 Şehidimizden biliyoruz. Rusya, ABD hatta İran'da kara operasyonuna karşı bir söylem belirliyor.” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDARA YAKIŞTIRMAM’

İktidarın terörle mücadeleyi iç politikada kullandığına yönelik tartışmalara değinen Kaya, “Hiçbir şekilde terörle mücadele konusunda bu mücadele verilirken bunun iç politik çıkarlara dönük bir amacı olmamalı. Bu ülke terörle mücadelesini kırk yıldır yürütüyor. Siyasi iradenin bir siyasi hesaplar adına böyle bir girişimde bulunması, bizim mücadelemizin anlaşılır olmasını engelleyecek adımları atmaması gerekir.” yorumunda bulundu. İktidarda böyle bir durum mu gözlemliyorsunuz sorusuna ise Kaya, “ Ben kendi ülkemin iktidarına böylesine önemli hayati meselede iç çıkar hesapları üzerinden bir şey yapılacağını yakıştırmam, böyle bir şeyi kabul etmem.” değerlendirmesinde bulundu.

‘TÜRKİYE GÜVENSİZLİK ORTAMINA SÜRÜKLENİYOR’

İstiklal Caddesi terör saldırısının farklı boyutlarının olabileceğinden endişe ettiğini söyleyen Kaya, bundan sonraki süreç için farklı terör örgütlerinin de devreye sokulabileceğinden endişe duyduğunu ifade etti. Kaya, Türkiye’nin yeni bir güvensizlik ortamına sürüklendiğine dair atılan iddialara ise “İdlib merkezli, Türkiye’nin Suriye ile yakınlaşması üzerinden, PYD/YPG dışında kimi terör örgütlerinin de bir aşamada devreye sokulmak istendiğine dair bir endişe taşıyorum. Bütün bunlarla beraber Türkiye’nin bir güvensizlik ortamına taşındığına dair endişem var.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN GÜVENİRLİĞİNE ZARAR VERİYOR’

Gündemin en çok konuşulan başlıklarından olan Erdoğan - Sisi görüşmesini ve bu bağlamda Türk Dış Politikasının yeni seyrinin değerlendiren Kaya, “Uçlarda yaşamak AK Parti iktidarının ana çıkış noktası. 'Katil, zalim Sisi' derken de alkış bekliyor. Sisi ile çok yakın muhabbet içine girerken de alkış bekliyor. Bu durum Türkiye’nin dış politikada güvenirliğine zarar veriyor, temel sorun burada.” şeklinde konuştu.

‘ALTILI MASANIN ADAYI KAZANACAK’

Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiği ve o adayın seçimi kazanma ihtimalinin ne düzeyde olduğuna değinen Kaya, “Altılı Masanın adayının kazanacağına yürekten inanıyoruz. Yaptırdığımız araştırmalar var ve borsa tabiriyle söylersek halk altılı masanın pozisyonunu satın aldı. Yani oraya bir görev yükledi. Biz bu mesajı milletimizden aldık.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN