Ufuk Uras: Millet İttifakı'nın aşılaması tuttu meyveleri toplanacak

Ali Bayramoğlu ile Sadece Gündem'in konuğu Ufuk Uras oldu. Dövizin durdurulamayan yükselişini, derinleşen ekonomik krizi ve altılı masanın yol haritasını değerlendirdi.

KARAR TV'de Ali Bayramoğlu'nun sorularını yanıtlayan Ufuk Uras, Muhalefetin bugün geldiği noktanın kıymetli olduğunu düşündüğünü belirterek ''Sayın Kılıçdaroğlu'da mütedeyyin kesime yönelik ''CHP artık eski CHP değil siz de artık eski siz değilsiniz'' cümlesi bence anahtar bir cümle'' dedi. Uras Altılı masaya ilişkin ise ''Millet İttifakı'ndaki bu aşılama faaliyeti, bitkilerde olduğu gibi tuttu. Bence armut olmaya başladı. Sonbaharda da o silkeleme işi olur gibime geliyor'' ifadelerini kullandı.

BU KRİZİN SİYASİ BİR FATURASI OLACAK
Yaşanılan ekonomik krizin siyasi bir faturası olacağına vurgu yapan Uras, ''Enflasyonla ilgili rakamlar ifade edilirken sepetin içindeki metaları tek tek saymıyorlar. Çok basit bir konuda kamuoyuna yanlış bilgi aktarıyorlar. Bilgin yoksa iraden de yok buna çoklu kriz denmesi gerekir. Ötelendiği bir durumla karşı karşıyayız, son 3 aylık kredi kullanım büyümesi %105'leri geçmiş. Yani insanlar sürekli kredi kartı kullanımı ile aslında bir sıkıntıyı erteliyorlar, öteliyorlar. Hastayı yatıştırılmak için verilen ilaç vardır, bir de iyileştirmek için verilen ilaç vardır. Enflasyon karşısında kuru korumak için bazı atımlar atabilirsiniz. 3600 ek gösterge bunlardan bir tanesi onun bile başlanması Ocak 15 olduğu için anlıyoruz ki seçim 2023'e zaten ötelendi. Çünkü şu haliyle faturanın ağır olacağı varsayılıyor. Ortada bir model de yok o yüzden Karar Gazetesi manşeti ''En iyisi hiç önlem almayın'' bir bakıma bir doğru'' dedi. Uras sözlerine şöyle devam etti:


''Tek başına iktisadi tekniklerle bu meseleyi çözemez hale geldik, siyaseten bir müdahale gerekiyor. O da seçim olmaksızın seçimlerle muhalefetin güven tesis etmesi olmaksızın mümkün değil. Freud'un bir lafı var ''Hayatta her şeyi yaptığınız yanlışlarla öğrenirsiniz'' diye burada bir öğrenme süreci de yok. Enflasyon ilişkisi üzerine model olduğunu söyledikleri hipotetik varsayımlara baktığımızda hep yanlışlandı. Üstelik Türkiye bir seçim sathı mailine girmiş durumda. Enflasyon karşısında enflasyonun zararlarından yurttaşın bir ölçüde reel gelirini arttırarak kurtarabilirsiniz ama enflasyonu düşünmeye yönelik hiçbir modeliniz yok. Enflasyonun %30'lara düşürdüğünüzde sorun çözülecek mi? Dolayısıyla yakın dönem hedefleri belirsizleşti, gördüğüm kadarıyla da kulislerde iktidar yine bunun faturasını kime çıkaracağız, Nebati'ye mi çıkaracağız gibi söylemleri var. Mesele artık kişisel bir mesele olmakta çıkmış gibi görünüyor doğrudan siyasi demokrasi meselesi''


CHP ARTIK ESKİ CHP DEĞİL

Muhalefetin bugün geldiği noktanın kıymetli olduğunun altını çizen Uras, ''Sayın Kılıçdaroğlu'da mütedeyyin kesime yönelik ''CHP artık eski CHP değil siz de artık eski siz değilsiniz'' cümlesi bence anahtar bir cümle. Zaten Sayın Kılıçdaroğlu'na adaylığı ile ilgili zaman zaman yapılan 11 seçim kaybetti eleştirisi, Baykal CHP'sinden bugüne gelen CHP'nin dönüşümünü görmeyen bir bakış açısı. Demek ki elinizdeki veriler tek başına yeterli değil o verileri nasıl okuduğunuzda önemli. CHP'deki dönüşüm dolayısıyla Millet İttifakı'ndaki dönüşümün kendisi önemli. Biz çoğulculuğu bizim gibi düşünenler arasındaki nihai çoğulculuğu gibi algılamamız gerekiyor ideolojik çoğulculuk gibi algılamayız. Millet İttifakı'nda da böyle bir çoğulculuk var ve bu kıymetli'' şeklinde konuştu.

MİLLET İTTİFAKI'NIN AŞILAMASI TUTTU MEYVELERİ TOPLANACAK
Altılı masanın tıpkı bitkilerde olduğu gibi aşılıma faaliyetinin tuttuğunu ve meyvelerini yakın zamanda alınacağını belirterek ''Millet İttifakı'ndaki bu aşılama faaliyeti, bitkilerde olduğu gibi tuttu. Bu aşı tuttu ve bunun sonuçlarını göreceğiz. Anadolu'da derler ki ağacı silkelemek için önce armudun olması lazım. Bence armut olmaya başladı. Sonbaharda da o silkeleme işi olur gibime geliyor'' dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN