Ufuk Uras: Ekonomik krizin faturası iktidara çıkacak

KARAR TV'de yayınlanan Sadece Gündem programında Ali Bayramoğlu'nun konuğu Ufuk Uras oldu. Seçime doğru ittifakların yol haritasından anket sonuçlarına kadar gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

KARAR Yazarı Ali Bayramoğlu'nun sorularını yanıtlayan Ufuk Uras, oy oranlarında açının daraldığını ve ekonomik krizin fatura olarak iktidara çıkacağını belirtirken, ''Türkiye'deki refah ve gelir dağılımı meselesi ancak demokrasinin alanını açarak, yurttaşların katılımını sağlayarak gerçekleşebilir'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’teki konuşmasında Gezi Parkı eylemcilerine "Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın siyasette kutuplaşma dili tartışmalarını yaratan sözlerini değerlendiren Uras,

''Bu tür uygunsuz ifadelerin aslında can simidi olma niteliği de var. Can sıkıcı problemlerin, hayat pahalı, enflasyon gibi, aktüel gündemin karşısında ortaya bir şey atıyorsunuz insanlar da bunun peşinden gidiyorlar. Germe siyasete bir halat çekme oyunu gibi değil burada gerdiğinizde iplerde kopabilir. Bir toplumda kutupların olması çok doğal ama toplumda kutuplar arasındaki ilişkilerin askeri düzeyde bir medeniyet içermesi gerekiyor'' şeklinde konuştu.

EKONOMİK KRİZİN FATURASI İKTİDARA ÇIKACAK

Uras Türkiye'de liderler kendini dünyanın merkezi sandığını vurgulayarak, ''Biz de liderler büyük bir megalomani ile bütün dünyanın onların etrafında döndüğünü zannederler. Böyle bir dünya yok. Siyasette de böyle bir dünya yok o yüzden altılı liderin adım adım ilerleyerek bu işin demlenmesini, kendi gündemi ile şekillendirilmesini, sonbahara doğru bunu ete kemiği büründürmesi son derece önemli'' dedi. Uras sözlerine şöyle devam etti:

''Bugün baktığımızda açının daraldığını görüyoruz. Bu ekonomik krizin fatura olarak iktidara çıktığını görüyoruz. Ama muhalefetin bu hali ham hali, Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı ve diğer partili liderlerinin başbakan yardımcı kadrolarını oluşturduğu profil o ham hali olgun hale getirecek. Ocak ayında bir ankete baktığımızda çok daha net bir şekilde görebileceğiz. Ben seçimin başa baş geçeceği kanaatindeyim. Parlamentoda da onu kestirmek güç ama bir anayasayı değiştirecek kadar güçlü olur mu şimdilik gözükmüyor. Ocak ayı itibariyle bakmak lazım birincisi enflasyonla ilgili çok kesin iddialarını iktidar sürekli erteliyor Ocak'ta Temmuz'da görün bakın enflasyon nasıl düşecek demenin bir manası yok. Dolayısıyla bütün bu imtihanlar test edilmiş olacak.''

TÜRKİYE'DE REFAH DEMOKRASİYLE GELİR

AK Parti'yi AK Parti yapan şeyin kuruluş sürecinde yurttaşın bekasını ön plana alması olduğunu dile getiren Uras, ''Söylem olarak bugün sabahtan akşama kadar devletin bekası var. Demokrasinin bekası yurttaşın bekası olmadan devletin bekası olabilir mi? Bu parti devleti modeli ile beraber AK Parti üzerine yapışan devlet partisi imgesi iktisadi kriz kadar önemli. O yüzden siyasetin alanını daraltarak krizi çözmeye çalışıyor. Biz biliyoruz ki Türkiye'deki refah ve gelir dağılımı meselesi ancak demokrasinin alanını açarak, yurttaşların katılımını sağlayarak gerçekleşebilir'' şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN