İsmet Berkan: Erdoğan'ın paradoksu çıkmaz sokak

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan KARAR TV'de Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, kurda yaşanan dalgalanma ve AK Parti iktidarının 'deniyoruz' dediği ekonomik modeli tartıştı. Berkan, mevcut iktidarda yaşanan dönüşüme değinerek, "Türkiye'de ekonomi üzerine iletişim savaşı yaşanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin yeni ekonomik modeli doğrultusunda, Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) peş peşe aldığı faiz indirme kararlarından sonra dolar hızla yükselirken, Türk lirasında hızla değer kaybetmeye başladı. Yaşanan kur krizi hem vatandaşın cebini hem piyasaları etkiledi. Muhalefetin 2011 yılından beri iktidara uyguladığı ekonomik baskıdan dolayı, iktidarın iletişim stratejisi değiştirdiğini ifade eden İsmet Berkan, yeni ekonomi modelini 'paradoks' olarak değerlendirerek, Erdoğan, paradoksunun çıkmaz bir sokak olarak nitelendirdi.

"KARA SALI BİR TÜRLÜ BİTMİYOR"

Geçtiğimiz günlerde Türk lirasında yaşanan ani değer kaybından dolayı Kara Salı olarak olarak nitelendirilen duruma ilişkin Berkan, "Kara salı bir türlü bitmiyor. Her gün çok sert hareketler oluyor. Kurda yaşanan bu oynaklık bütün sektörlerde hayatı durduruyor" dedi.

Merkez Bankası'ndaki dolar rezervlerinin eksi 35'lere düştüğünü ifade eden Berkan, alıcı-satıcı arasında dengesizlik olduğunu vurguladı. Asgari ücretin ne kadar olacağı tartışma konusu olurken Berkan konuya ilişkin, "İşçileri daha düşük ücrete razı etmişiz. Asgari ücret 4 bin lira bile olsa enflasyon o ücretleri eritecek" ifadelerini kullandı.

"Yurt dışından borç alarak ülkeyi kalkındırmaya çalışıyorlar" diyen Berkan, iktidarın yeni ekonomik deneyinin 2022 yılının sonuna kadar sürmeyeceğini vurguladı.

"ERDOĞAN'IN KONUŞMALARIYLA GELEN GÜVENSİZLİK REAKSİYON OLUŞTURUYOR"

Ali Bayramoğlu ise dövizde yaşanan dalgalanmalardan dolayı Türkiye güvensizlik ortamı yaratıldığını belirterek, bu durumun toplum açısından sağlıklı olmayacağını söyledi. Bayramoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarıyla gelen güvensizlik reaksiyon gösteriyor. Türkiye'de liberal iktisadi kurallar durduruldu. Hükümet bunu kimseye anlatma derdinde değil" dedi.

"ERDOĞAN, PARADOKSU ÇIKMAZ BİR SOKAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyguladığı ekonomi paradoksunun çıkmaz sokak olduğunu ifade eden Berkan, iktidarın uyguladığı politikaların inandırıcılığının kalmadığını ifade etti. Berkan, " İktidarın raf ömrü bitti" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir erozyon yaşadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN