Sahil Güvenlik'ten filmleri aratmayan kurtarma tatbikatı

Samsun’da, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından yapılan arama-kurtarma tatbikatı nefes kesti. Yapılan tatbikat sırasında vatandaşları temsil eden cansız mankenler kurtarılırken gemide çıkan yangın ise söndürüldü. Aksiyon filmlerini aratmayan o anlar ise böyle görüntülendi.

Samsun Valiliği koordinesinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı 2022 Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi.

Nefes kesen tatbikatta senaryo gereği, TCSG DOST 701 gemisince komite edildi. Yangından çıkan gemiden 3 mürettebat kendilerini kurtarmak için denize atladı. Denizde boğulma tehlikesi geçiren 3 vatandaşı temsil eden cansız mankenler ve bir gemide çıkan yangının söndürüldüğü tatbikatta, AB-412 helikopter, DEGAK (Dalış emniyet ve güvenlik arama kurtarma) timlerine ait KB-4327 1 kurtarma botu, TCSG Dost Korveti'ne ait hızlı kurtarma botu görev yaptı.

Tatbikatla birlikte hem denizdeki vatandaşlar kurtarıldı hem de gemide çıkan yangın söndürüldü. Nefesleri kesen o tatbikat aksiyon filmlerini aratmazken o anlar ise böyle kaydedildi.