İdris Şahin: AK Partililer halkın içine asla giremiyor

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. Sahadaki izlenimlerini anlatırken anket sonuçlarına ve DEVA Partisi'nin oy oranına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BİRGÜL TEKÇE | KARAR

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, seçimlerin en büyük sürprizini DEVA Partisi'nin yapacağını, ikinci büyük sürpriz ise AK Parti'nin çöküşünün görülecek olması olduğunu belirtirken ''AK Partililer halkın içine asla giremiyorlar. Hiçbir yerde yoklar. Devletin yapmış olduğu açılış programlarında varlar, yanlarında bir güvenlikle, bir kamu görevlisiyle alana girip vatandaşla temas kurabiliyorlar. Bireysel olarak kendileri doğrudan çarşı pazar gezemiyorlar'' ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 2002'de iktidara gelirken 3Y ile geldiğinin altını çizerek, ''Yolsuzluk, yasaklar ve yoklukla gelmişti. Bugün hem yasaklarda hem yoklukta 2002'yi aratmayan görüntülerle karşı karşıyız. Hele hele yolsuzlukta alakalı şeyler kolektif bir hale geldi. 2002'de bireysel olarak yolsuzluklardan bahsediliyordu ama şimdi kolektif olarak bir yapıya büründü. Bu 3Y ile imtihanda iktidarın iyi geçemediğini görüyorum'' şeklinde konuştu.


DEVA PARTİSİ'NE OY VERİRİM DİYENLERİN YÜZDE 52'Sİ AK PARTİLİ

AK Parti'nin seçimlerden sonra tarih sahnesinden silineceğini belirten Şahin, ''Önümüze gelen bir ankette DEVA Partisi'ne üye olan ve önümüzdeki seçimlerde DEVA Partisi'ne oy veririm diyenlerin %52'sinin AK Partili olduğu ortaya çıktı. Partiyi ilk kurduğumuzda bu oran yüzde 30 yüzde 20 AK Parti, CHP oranındaydı. AK Parti korkunç bir şekilde eriyor. DEVA Partisi de ciddi anlamda yükseliyor. Bugün 160 bini aşan bir üyeye sahip olduk'' dedi. Şahin sözlerine şöyle devam etti:

''AK Parti'nin anketlerde %27'lerde 28'lerde gösterdiğinden ziyade karşılaşacağı seçim sandığını koyduğumuzda ne olacağını bakmak lazım. Bugün 2002 Türkiye'sinden farklı şeyler yaşamıyoruz o günkü şartlarda da iktidar partilerinden bir memnuniyetsizlik vardı ama millet bunu ifade etmekte çekiyordu, belirli sıkıntılar yaşıyordu. ANAP, Milliyetçi Hareket Partisi ve DSP seçimlere giderken tekrar kendilerini parlamentoda görerek gitmişlerdi ama hepsini bu millet baraj altı bıraktı. Kimisini tamamen siyaset sahnesini dışına itti. Dolayısıyla ben AK Parti'nin de aynı akıbeti yaşayacağına dair emareleri şu anda görüyorum.''

SEÇİMLERİN EN BÜYÜK SÜRPRİZİNİ DEVA PARTİSİ YAPACAK

Merkez sağ seçmenin önceliğin ekonomi olduğunu vurgulayan Şahin, ''Ekonomide çok büyük sorunlarla karşı karşıyayız, büyük can yakıyor. Orta direk yıkıldı. Belirli bir yaş grubu ekonomideki iyi günlerin mimarının Sayın Babacan olarak biliyor ve görüyor. O nedenle orada bir ilgi var. Partinin tanınırlığı arttıkça gençler üzerinde de bu işi kim yapabilir, programları takip ediyorlar, CV'lere bakıyorlar, geçmişe bakıyorlar, söylemlerdeki istikrara bakıyorlar, ister istemez bir ilgi oluşuyor. Bunu çok net bir şekilde söylüyorum, bu bir iddialı sözdür; Seçimlerin en büyük sürprizini DEVA Partisi yapacak. İkinci büyük sürprizde AK Parti'nin çöküşünü görecek toplum. Belki yüzde 10'un altına düşmeyebilir ama beklentilerinin çok daha altında bir oy alacaklar'' ifadelerini kullandı.


AK PARTİLİLER HALKIN İÇİNE ASLA GİREMİYOR

Şahin, alandaki değişimi çok net gördükleri anlatarak, ''AK Partililer halkın içine asla giremiyorlar. Hiçbir yerde yoklar. Devletin yapmış olduğu açılış programlarında varlar, yanlarında bir güvenlikle, yanlarında bir kamu görevlisiyle alana girip vatandaşla temas kurabiliyorlar. Bireysel olarak kendileri doğrudan çarşı pazar gezemiyorlar. Benim Çorum'da yapmış olduğum pazar gezisini buyursunlar iktidar partisi milletvekilleri yapsınlar, yapamıyorlar, gidemiyorlar. Çünkü vatandaştan çok ciddi bir feryat geliyor. İstanbul'da da çıkamıyorlar'' dedi. Şahin sözlerine şunları ekledi:

''Sayın Erdoğan'ın hepimize talimatı vardı, sadece 3 gün burada kalacaksınız geri kalan 4 gün hepiniz seçim bölgelerinizde sıkmadık el bırakmayacaksınız diyordu. köylünün sofrasına bağdaş kurup oturacaksınız tarhana çorbasını içtim diye gelip bana anlatacaksınız, alanda olacaksınız diyordu. Bugünkü iktidar partisinin milletvekillerinin alanda bir tane görüntüsünü gösterin bana resmi açılış haricinde bir tane görüntü yok.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN