Metin Gürcan: Artık Türkiye- ABD ilişkileri diye bir şey yok

Gündemin öne çıkan başlıkların konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan konuk oldu. Türkiye dış politikasını değerlendiren Gürcan, artık Türkiye-ABD ilişkilerinin kalmadığını belirtti ve Erdoğan'ın 'ABD ile ilişkilerde neden gerilim yaşıyoruz' sorusuna ise," Sayın Cumhurbaşkanının kafası halen liderler diplomasisi ve Trump döneminde kalmış. Bana göre Trump dönemi son 20-30 yılın en kötü dönemiydi" diyerek eleştiride bulundu.

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırılıyor, konuklarla tartışılıyor. Programa bu kez Metin Gürcan konuk oldu. Sedat Peker'in SADAT iddiaları hakkında konuşan Gürcan, Türkiye ile ABD ilişkileri üzerinde durdu.

"TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ DİYE BİR ŞEY ARTIK YOK"

Artık bir Türkiye-ABD ilişkilerinin olmadığını belirten Özcan, Cumhurbaşkanının, 'neden ABD ile ilişkilerde sorun yaşıyoruz' sorusuna ise Trump dönemini hatırlatarak şöyle karşılık verdi:

"Cumhurbaşkanı neden bir gerilim yaşıyoruz sorusunu soruyor. Sayın Cumhurbaşkanının kafası halen liderler diplomasisi ve Trump döneminde kalmış. Bana göre Trump dönemi son 20-30 yılın en kötü dönemiydi."

Biden'ın ABD Başkanı olduktan sonraki süreçte ve 1915'i 'soykırım' olarak tanımasından sonra ABD'nin Türkiye ile ilişkilerini değerlendiren Gürcan, şöyle konuştu:

"Biden'ın seçilmesini Ankara beklemiyordu. Bütün kozlarını Trump'a yatırmıştı. Bütün yumurtaları Trump sepetine koymuştu ve sepetin altı açıldı, bütün yumurtalar kırılıyor. Biden'ın iş başına beklemeyen bir Ankara vardı."

Biden'ın 1915'i soykırım olarak tanıması ile birlikte Erdoğan'ın artık eskisi gibi bir ülke liderine tepki gösterememe sebebini açıklayan Gürcan, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanının siyasi bekası için ve bir sonraki seçimleri kazanmasını garantileyebilmek için yürütülen bezirgan veya tüccar diplomasisi var."

"ÜZÜCÜ BİR TABLO"

Suç örgütü lideri Sedat Peker’, “SADAT benim üzerimden El Nusra’ya silah gönderdi” diyerek SADAT hakkında iddialarda bulunmuştu. Peker'in bu iddiaları ile ilgili Gürcan, şöyle konuştu:

"Dubai'ye kaçmış bir mafya liderinin ifşaatlarından Türkiye'nin Suriye'deki yarı örtülü faaliyetleri ile ilgili iddialar dünyada yankılanıyor. Muhatap olan tarafsa bir özel şirket. Türkiye'nin uluslararası kamuoyu nezdinde itibarı bunlarla çok bağdaşmayan şeyler. Benim için gerçekten üzücü bir tablo. Bu iddialar yenilir yutulur iddialar değil. Savcılar harekete geçmezse bunlar doğrudan devletin güvenlik birimlerinin ciddi zan altında kalması anlamına gelir.

Sedat Peker'in, 'Binali Yıldırım'ın oğlu kirli para trafiği için Venezuela'ya gitti' iddiası hakkında Gürcan, "Türkiye bir narko devlettir' algısı pekişirse bu çok da hayrımıza olmaz" diyerek konu hakkında endişesini dile getirdi ve şöyle devam etti:

"Devletin İtibarının aşınması, pasaportunun değerinin düşmesi ve vatandaşının yurt dışında daha çok sıkıntı çekmesi demektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN