Taha Akyol: Türkiye'nin ilk sorunu Ekonomik yangın sonra sistem değişikliği

Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol'un sunduğu Ortak Akıl'da Millet İttifakı adayının kim olacağı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'ye etkileri konuşuldu. Akyol, "İlk sorunumuz ekonomik yangın, ikincil sorunumuz ise Parlamenter Sistem'e dönüştür" dedi.

Son günlerde tartışma konusu yaratan Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? sorusu Ortak Akıl'da masaya yatırıldı. Gelecek olan adayın ilk önceliğinin ekonomideki krizin düzelmesine yönelik bir hamle olması gerektiğini söyleyen Akyol, "Türkiye'deki ilk sorun ekonomik yangındır. İkinci sorun sistem değişikliği. Gelecek olan aday da ilk olarak ekonomik yangını söndürmeli" diye ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN İLK SORUNU EKONOMİK YANGINDIR"

Kuvvet ayrılığına dayalı başkanlık sistemi bu kadar kötü olmayabilirdi diyen Akyol, Parlamenter Sistem'e dönüş anlayışının Türkiye'nin ikincil sorunu olduğunu söyledi. Akyol, "Türkiye'nin önünde ekonomik bir yangın var ve bunun söndürülmesi gerek. Birinci önceliğimiz ekonomik yangından çıkmaktır. Bu yangın kötü iktisat sorunlarından ortaya çıkmıştır. Ve bunu körükleyen ve büyüten Cumhurbaşkanlığı Sistemi'" dedi.

"TÜRKİYE'DE HEP SEÇİM ATMOSFERİ MEVCUT"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güç tutkusundan dolayı Türkiye'nin sürekli seçim ortamında olduğunu vurgulayan Akyol, "Seçim demokrasinin unsurlarından biri ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğimizden bu yana Türkiye'de hep seçim atmosferi hakim oldu" diye ifade etti.

Karaalioğlu ise Türkiye'de sürekli seçim atmosferinin hakim olmasını iki nedene bağladı. Karaalioğlu, "Birincisi Türkiye'de işlerin yolunda gitmemesi, ikincisi ise muhalefetin eskiye oranla seçime hazır olması" diye konuştu.

"SİYASAL KARİZMADA MUHALEFETİN ETKİSİ ARTIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin siyasal dengelerinde değişimler olduğunu söyleyen Karaalioğlu, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında makasın da açıldığını söyledi. Karaalioğlu, "Bu aranın açılması erken seçim çağrışımını kolaylaştırıyor .Bunların paralelindeki başka bir faktörde Erdoğan iktidarının eskisi kadar güçlü ve peş peşe gündem belirleyememesi. Muhalefetin konuştuğu konular sürekli gündeme geliyor. Bu da siyasal dengelerin değiştiğini gösteriyor. Siyasal karizmada muhalefetinde etkisi artıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eskisi kadar medyaya hakimiyet kurmadığını söyleyen Akyol," Ben Doğan Grubu'nda çalışıyordum. Sayın Erdoğan, medyaya Meral Akşener'den bahsedilmeyecek diye telkinler veriyordu. Meral Akşener'in çıkabileceği bir kanal yoktu. Ama artık çıkıyor. Aynı şey yeni kurulan partiler içinde geçerli. Davutoğlu'nun ve Ali Babacan'ın çıkabileceği kanal yoktu. Şu an hiç olmazsa muhalif kanallara çıkabiliyorlar ve seslerini duyurabiliyorlar. Türkiye'nin kötü gidişatı söylemleri artık kitlede karşılık buluyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN