Taşgetiren: Mülteci meselesi siyasi istismara dönüşmemeli

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'de Ümit Özdağ'ın Süleyman Soylu ile sert tartışmasından Türkiye'nin mülteci politikasının geldiği noktaya kadar gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

KARAR Yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'de gündemi değerlendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki söz düellosunu eleştiren Ocaktan, Siyasetçiler arasında siyaset dilinin keskinleştiği dönemlerin olduğunu ama seviyenin bu kadar düştüğü bir dönemin olmadığını belirtti. Taşgetiren de, ''Göçmenler konusunun bir sorun olduğunu hemen hemen kabul etmeyen hiç kimse yok fakat bunu bir siyasi istismar zeminine dönüştürmemek bundan bir sörf yapayım gibi bakmamak lazım'' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için "Hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur" ifadelerini kullandı. Özdağ ise Twitter'da yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya meydan okuyan yarın İçişleri Bakanlığı'nın önüne gideceğini söyleyerek, "Polisin arkasına saklanmadan bekle" dedi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ocaktan,

''İki insanın arasında bile söylenmesi gereken gerçekten insanın edep diyeceği kelimelerin kullanılması, bunları kabul etmek mümkün değilken ülkenin İçişleri Bakanı ile bir siyasi parti genel başkanının bu seviyede siyaset dilini bu kadar çirkin ifadelere indirgediği bir ortam ülke adına üzüntü verici. Siyasetçiler arasında siyaset dilinin keskinleştiği dönemler oluyor. Geçmişte de oluyordu ama seviyenin bu kadar düştüğü bir dönem herhalde hiç olmamıştır'' dedi. Ocaktan sözlerine şöyle devam etti:

''İçişleri Bakanı öyle bir tavır ortaya koyuyor öyle bir dil kullanıyor ki bu aslında geriye doğru baktığımızda AK Parti'nin tarihinde olmayan, AK Parti'nin siyasi hayatı boyunca bu tür şeylerden kaçındığı bir siyasi parti. Siyasette yeni bir üslubu, yeni bir siyaset biçimini hayata sokmak üzerine iktidara gelmiş ve geçmiş dönemdeki hataların tekrarlanmaması gerektiğini söyleyerek iktidar olmuş bir siyasi parti ve bu konuda da önemli mesafeler almış önemli işler yapmış bir iktidardan söz ediyoruz. Bu iktidarın belli alanlardaki sıkışmışlığının üzerine bir de ülkenin güvenliğini sağlaması gereken bir İçişleri Bakanı'nın bu kadar partinin ilkelerin aykırı, siyasi ahlaki yapısına asla uyuşmayan bir tavır sergilemesi esas itibarı ile bizzat AK Partililerin kabul etmemesi gereken bir şey. Doğrudan partiye zarar veren partiye gönül verenler arasındaki gönül köprülerini yıkan bir tavır, bu kabul edilebilir bir şey değil.''

SİYASİ İSTİSMAR ZEMİNİNE DÖNÜŞTÜRMEMELİ

İçişleri Bakanlığı gibi bir bakanlığın, herkese karşı eşit mesafede durması, hukuk uygulaması, ülkenin güvenliğini sağlaması gerektiğinin altını çizen Taşgeitren, ''Ülkenin senden emin olması gerekirken İçişleri Bakanlığı tipi bu olmamalı. Benim anladığım kadarıyla Süleyman Soylu bu ifadelerle çizdiği bu tipoloji ile AK Parti içerisinde de sorundur. AK Parti içerisindeki MHP'li gibi bakıyorlar. MHP bile belki böyle bir dili benimsemez tasvip etmez'' ifadelerini kullandı. Taşgetiren sözlerine şunları ekledi:

''Ümit Özdağ bir çıkış yaptı sanki Zafer Partisi olarak sırf bunun için kurulmuş gibi bir hamle yapıyor. Mülteci sorunu üzerinden bir yükselti yakalamak istiyor. Göçmenler konusunun bir sorun olduğunu hemen hemen kabul etmeyen hiç kimse yok, toplumda da bir problem alanı. Ümit Özdağ bu işi kışkırtıcı boyutta sürdürmenin Türkiye'ye hayır getirmeyeceğini unutmamalı.

Göçmen politikasındaki yanlışlar ortada ama nasıl göndereceksiniz? 8 milyon insana haydi seferberlik oluşturup katar katar çoluk çocuk insanları önünüze sürükleyip bir kısmını Suriye sınırına bir kısmını İran sınırına bırakamazsınız. Böyle bir şeyin Türkiye'de bir iktidar için yürütülebilir bir yanı var mı? Bunu bir siyasi istismar zeminine dönüştürmemek bundan bir sörf yapayım gibi bakmamak lazım. Ümit Özdağ'ı da aklı selime davet etmek gerekiyor diye düşünüyorum.''

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN