Karatay Belediyesi esnaftan 2 ay kira almayacak

Karatay Belediyesi esnaftan 2 ay kira almayacak

Karatay Belediyesi, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetleri durdurulan veya işleri azalan belediye kiracısı esnaftan kapatıldıkları tarihten işyerleri açılana kadar kira almayacak. İşletmesi kapanmayan ancak işleri azalan kiracıları da rahatlatan kararlar aldıklarını belirten Belediye Başkanı Hasan Kılca, esnafın yanında olmaya devam ettiklerini belirtti.

Konya'da Karatay Belediyesinden yapılan açıklamayla, koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında işletmeleri kapanan esnafın zarar görmemesi amacıyla yeni kararlar alındığını duyuruldu. Bu kapsamda Karatay Belediyesi, koronavirüs yüzünden dükkânını açamayan kiracı esnafından, işyerleri kapandığı tarihten itibaren işletmeler açılana kadar kira almayacağını açıkladı.

KARATAY BELEDİYESİ, KİRACI ESNAFI RAHATLATAN YENİ KARARLAR ALDI

Koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve yayılmasını engellemek amacıyla devletin, tüm kurumlarıyla birlikte yeni tedbirler ve desteklerle süreci çok iyi bir şekilde yönettiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Karatay Belediyesi olarak çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Salgının yayılmasını engellemek ve vatandaşlarımızın hastalıktan korunması amacıyla İçişleri Bakanlığı’mızın yayınladığı genelge doğrultusunda işyerleri kapanan veya işleri azalan belediyemizin kiracısı esnafımıza yönelik yeni kararlar alınmıştır. Bu kapsamda encümen kararıyla; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 16.03.2020 tarihinde yayınlanan genelgeyle faaliyetleri durdurulan kiracılarımızdan kapatıldıkları tarihten işyerleri açılana kadar kira alınmamasına, yine bakanlıkça faaliyetleri durdurulmamasına rağmen ticari faaliyetleri azalan veya duran diğer kiracılarımızdan ise Mart ayı kirasının gecikme cezası alınmadan 2 ay sonrasına ertelenmesine, nisan ve mayıs kiralarının ise alınmamasına, mülkiyeti belediyemize ait muhtelif yerlerde bulunan fuzuli işgallerden alınan ecrimisil bedellerinin de tahsilatının gecikme alınmaksızın 16.03.2020 tarihinden itibaren 2 ay ertelenmesine karar verilmiştir” denildi.

DAİMA ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu zor süreçte devletiyle milletiyle ve kurum ile kuruluşlarıyla birlikte tüm Türkiye’nin üzerine düşeni yapmaya gayret ettiğini ifade ederek, salgının ancak topyekûn bir gayretle atlatılabileceğine vurgu yaptı. Başkan Hasan Kılca, “Vatandaşlarımızın sağlığı, mutluluğu ve rahatı bizim için her şeyden kıymetli. Hemşehrilerimizden ricamız, evde kalmaya devam etmeleri ve açıklanan yeni tedbir ile korunma kurallarına uymalarıdır. Geri kalan kısmını gerek devletimiz gerekse tüm kurumlarımız yeni tedbirlerle ve kurallarla çok güzel bir şekilde yürütüyor. Bu dönemde Karatay Belediyesi olarak bizler de kapalı olan işyerleri dolayısıyla zor günler yaşayan esnafımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Aldığımız yeni kararlar da buna yönelik. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de bu zorlu süreci birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla atlatacağımıza, yeniden eski günlerimize döneceğimize can-ı gönülden inanıyorum. Bunun için de son ana kadar tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN