Karatay Belediyesi pazar yerlerinde dezenfeksiyon ve temizlik çalışması başlattı

Karatay Belediyesi pazar yerlerinde dezenfeksiyon ve temizlik çalışması başlattı

Konya'da 17 pazar yerinde haftada 24 defa kapsamlı dezenfeksiyon ve temizlik çalışması yapan, pazarcı esnafına maske ve eldiven dağıtan Karatay Belediyesi, pazar yerlerine el dezenfektan aparatları yerleştirerek hem esnafın hem de vatandaşın sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmasına katkı sunuyor.

Dünyayı saran koronavirüs tehdidine karşı Konya merkez Karatay Belediyesi, ilçe geneline yaydığı çalışmalarını pazar yerlerinde de aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs salgınına karşı ilçede kurulan tüm pazarlarda esnafa maske ve eldiven dağıtarak Koronavirüse karşı uyarıp bilgilendiriyor. Ekipler, pazarlarda ürünlerin seçilmeden alınmasını ve tezgahlar arasında mümkün olduğunca geniş mesafe bırakılmasını da istedi. Öte yandan Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de, Karatay genelindeki 15 kapalı ve 2 açık pazar yerinde pazarlar kurulmadan bir gün önce hem pazar yerini tamamen temizleyip dezenfekte ediyor hem de pazarlar kapandıktan sonra yine aynı ekipler, Pazar yerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyor.

İLÇEDEKİ 17 PAZAR YERİNDE DEZENFEKTE VE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde de yürüttükleri temizlik ve dezenfektan çalışmalarının yanı sıra ilçe genelindeki tüm pazar yerlerine de el dezenfektan aparatları yerleştirerek vatandaşlar ile esnafın sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmasına katkı sunuyor.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçe genelindeki 17 pazaryerinde haftada 24 kez tezgah açan esnafın yanı sıra alışverişe gelen her vatandaşın da Koronavirüse çok daha fazla tedbirli olması gerektiğini belirterek sürecin hassasiyetine vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN