Kars Valisi Öksüz’ün okul ziyaretleri devam ediyor

Kars Valisi Öksüz’ün okul ziyaretleri devam ediyor

Kars Valisi Türker Öksüz, öğretmenlerden öğrencilerini, akademik olarak yetiştirmelerinin yanı sıra milli ve manevi değerlerine bağlı, temel insani değerleri benimsemiş, vatanına, milletine bağlı, insanlara faydalı bireyler olarak yetiştirmelerini istedi

Öksüz, öğretmenlerin öğrencileri özgüvenleri tam, medeni cesareti olan, kendini ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmek zorunda olduğunu ifade etti.Kars Valisi Türker Öksüz’ün okul ziyaretleri devam ediyor. Vali Türker Öksüz, Cumhuriyet Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile okul yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette sınıfları gezerek öğrenciler ile bir süre sohbet eden Öksüz, daha sonra okulda görevli öğretmenler ile toplantı yaptı.Toplantıda konuşan Vali Türker Öksüz, öğretmenliğin zor, meşakkatli ve sabır isteyen bir meslek olduğunu söyledi.Çocukların gelişiminde ve yarınlara hazırlanmasında aileler ile birlikte öğretmenlere çok büyük ve önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Vali Öksüz, Öğretmenlerden öğrencilerini, akademik olarak yetiştirmelerinin yanında milli ve manevi değerlerine bağlı, temel insani değerleri benimsemiş, vatanına, milletine bağlı, insanlara faydalı bireyler olarak yetiştirmelerini ve ülkelerin kalkınıp gelişmesinde eğitim sisteminin önemine vurgu yaptı.Vali Öksüz, “Kars’ta lise ve üniversiteye girişteki başarı düzeyini daha üst seviyelere taşımak zorundayız. Hem Kars olarak hem de ülke olarak ileriye gitmek zorundayız. Daha gelişmiş, daha kalkınmış bir ülke olmak istiyorsak bunun en önemli şartlarından biri de milli eğitimde çağın şartlarını karşılamaktır” dedi.Öksüz, “İlimizdeki bu durumun değişmesi ve öğrencilerimizin başarı sıralamasının ve başarı grafiğinin yükseltilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonuna paralel olarak eylem planı hazırladık. Hazırlanan eylem planımızın uygulamaya konulmasıyla inşallah başarı düzeyimizi daha yükselteceğimize inanıyoruz. Siz değerli öğretmenlerimizin müfredattaki derslerin dışında öğrencilerimizin kalbine, ruhuna dokunmamız, manevi yönden de eğitmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizi akademik başarılarının yanında, seçecekleri meslek ne olursa olsun, özgüvenleri tam, medeni cesareti olan, kendini ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Yapılacak çalışmalar için eksikler ve ihtiyaçlar konusunda her zaman sizlerin yanındayız. Bundan sonra hedefimiz, eğitimde Türkiye ortalamasının üstüne çıkmış, mümkünse ilk sıralarda kendisine yer bulmuş bir şehir olmalıdır” diye konuştu.Daha sonra beraberindekilerle birlikte sınıfları gezen Vali Türker Öksüz, öğrenciler bir süre sohbet etti. Öğrencilerin isteklerini dinledi. Vali Türker Öksüz, daha sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesi’den ayrıldı.

KARS/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN