Kars'ta Ayhan Bilgen için destek yürüyüşü

Kars'ta Ayhan Bilgen için destek yürüyüşü

Kars'ta 2014'teki Kobani eylemleri ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'e destek yürüyüşü düzenlendi.

HDP Muş milletvekilleri Şevin Coşkun ve Gülüstan Kılıç Koçyiğit, HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik, HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca ile bazı partililer, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla parti binası önünde bir araya geldi.

basliksiz-1-001.jpg

"AYHAN BAŞKAN YALNIZ DEĞİLDİR"

Kazım Karabekir Caddesi'nden yürüyüşe geçen partililer, Faikbey ve GAMP caddeleri üzerinden Kars Belediyesi önüne geldi.

Burada 'Ayhan başkan yalnız değildir' sloganı atan grup, daha sonra Karadağ Caddesi üzerinden parti binasına geçti.

basliksiz-1-002.jpg

NE OLMUŞTU?

HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve sağlık kontrolünün ardından Kars Harakani Havalimanı'ndan uçakla soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN