Kastamonu'da 5 yerleşim yeri daha karantinaya alındı

Kastamonu'da 5 yerleşim yeri daha karantinaya alındı

Kastamonu'da koronavirüs tedbirleri kapsamında bir köy ile 4 mahalle daha karantinaya alındı. Kentte daha önce toplam 4 köy ve 5 mahallede karantina şartları uygulanmaya başlanmıştı.

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinin Yenibeyler köyü Güneysökü Mahallesi ile Samancı köyü Kapıkaya Mahallesi, Tosya ilçesinde ise Kargın köyü ile Karabey köyü Devrez Mahallesi ve Ortalıca köyü Aşağı Arpalık Mahallesi karantinaya alındı.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce ilçeye bağlı Yağcılar köyü Göl Mahallesi'nin koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındığını hatırlattı.

Tosya merkezi ve köylerinde Kovid-19 tedbirlerinin titizlikle denetlendiğini belirten Pişkin, şunları kaydetti:

"MUHTARLARIN KÖYDEN AYRILMASI YASAKLANDI"

"İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, köylerden ilçe merkezine, ilçe merkezinden de köylere giriş çıkışlar istisnai durumlar hariç durdurulmuştur. Köylerde yaşayanların ihtiyaç duyacakları malzemelerin tespit ve temini köy muhtarlarımızca, Vefa Sosyal Destek grubumuzun da yardımıyla yapılacaktır. Bu nedenle köy muhtarlarımızın ikinci bir düzenlemeye kadar köylerinden ayrılmamalarına karar verilmiştir."

Pişkin, 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili denetimlerin aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

Dün akşam Twitter'dan son verileri de paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: "Test sayısında 20.000'i aştık. İyileşen toplam hasta sayımız 1.000'i geçti. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Yeni uygulamada davranışlarıyla herkese örnek olan gençlere teşekkür ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN