Katalan rapçi Pablo Hasel'in tutuklanmasına tepkiler sürüyor

Katalan rapçi Pablo Hasel'in tutuklanmasına tepkiler sürüyor

İspanya'da 'Kral'a hakaret ettiği' gerekçesiyle Katalan rapçi Pablo Hasel'in tutuklanmasıyla başlayan protestolarda toplam 80 kişi gözaltına alındı.

İspanya'da 'Kral'a hakaret ettiği' gerekçesiyle Katalan rapçi Pablo Hasel tutuklandı. Hasel'in tutuklanmasının ardından serbest bırakılması için başlayan protestolar üçüncü gününde de devam etti. 

Polis, protestoculara cop ve plastik mermiyle müdahale etti. Göstericiler eylemin ilk gününde olduğu gibi çöp konteynerlerinden barikat kurarak, konteynerleri ateşe verdi. Gösterilerin üçüncü gününde 14 kişi gözaltına alınırken, Katalan rapçinin tutuklandığı günden bu yana gözaltına alınanların sayısının 80'e yükseldiği belirtildi. 

Protestoların başladığı Katalonya'da da Hasel'i destekleyen barışçıl bir miting düzenlendi. Öğleden sonra gerçekleşen mitingde yaklaşık 70 sivil toplum kuruluşu üyeleri rapçinin serbest bırakılmasını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN