Kavisli ekran üreticisi yaşadı!

Kavisli ekran üreticisi yaşadı!

Yeni modellerin çoğunun kavisli cama sahip ekranlarla geleceğine de işaret eden bir gelişmeye göre cam paneli üreticisi Blue Synopsys durmadan çalışıyor! İşte detaylar.

Samsung Galaxy S6 Edge, Note Edge gibi modellerde tüketicilerin karşısına çıkan kavisli ekranlar, bu alanda üretim yapan şirketlerin de büyümesini sağlıyor. Yeni modellerin çoğunun kavisli cama sahip ekranlarla geleceğine de işaret eden bir gelişmeye göre Apple ve Samsung tedarikçilerinden Çin’li cam paneli üreticisi Blue Synopsys, üretim faaliyetlerini 1 milyar dolara yakın yatırımla artıracağını açıkladı.

Akıllı saatlerde yoğun olarak kullanılmaya başlanan 2,5D ve yüksek segmentli akıllı telefonlardaki 3D camların üreticisi, ek sermaye artırımı ile birlikte gelecekteki modellere dair de işaret vermiş oluyor.

15-06/04/maxresdefault-1433410096.jpg

Yarıdan fazlasının safir cam panel üretimi için olacağı belirtilen sermaye artırımı sonucunda 30 milyon adet safir kamera lensi, 24 milyon adet parmak izi sensörü paneli ve 30 milyon akıllı saat paneli üretileceği belirtildi. 27 milyon adet de 3D cam üretimi gerçekleştirilecek. Bu paneller Galaxy Note 5 ve hali hazırdaki Galaxy S6 Edge’e işaret ediyor. Elbette Galaxy S6 Edge için büyük ekranlı varyantlara... Çünkü bu modeller de 3D cam kullanılıyor.

2,5D ve 3D cam nedir?

15-06/04/curved-glass-types.jpg

Üreticiler arasında kavisli cama yönelik bir eğilim olduğu görülüyor. Apple için de yoğun olarak cam üretimi gerçekleştiren Blue Synopsys’in Çin’in en önemli akıllı telefon şirketlerinden Xiaomi ile görüştüğü de biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN