Başkan Büyükkılıç: “Köy odaları ile yerel tarihe sahip çıkacağız”

Başkan Büyükkılıç: “Köy odaları ile yerel tarihe sahip çıkacağız”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu’nun yerleşim alanlarında vazgeçilmezi olan köy odalarının yok olmaya başladığını ancak 16 ilçede köy odaları tanzim edilerek hizmet vereceğini söyledi

İlçe ve kırsal yerleşimlerde yer alan köy odalarının hem ihtiyaçtan hem de yerel kültür ve mirasın yaşatılması açısından aslına uygun olarak inşa edileceğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Tarihi ve kültür yapılarının bakımı ve onarımı yaparak günümüz hizmetine kazandırıyoruz. Kayserimizde Anadolu’nun kültür ve sanat mirası yapılar gelecek kuşaklara aktarılmaktadır. Yöreye özel giyim, yemek, ev eşyası gibi değerlere sahip çıkıldığını gibi yine bölgeye özel mimari yapılar ve ortak değerlerde koruma altına alınmaktadır. Mahallelerimizde yer alan köy odaları günün şartları gereği kullanılmadığından yıkılmaya yüz tutmaktadır. Belediye olarak halkın isteği üzerine bu köy odalarını aslına uygun olarak onaracağız. Bunun için 16 ilçemizde köy odaları tespit edildi. Bunların onarılarak ve yeniden aslına ve yöresel özelliğe göre döşenerek hizmete açacağız. Köy odalarında güzel sohbetler edilecek, dostluklar perçinleşecek, paylaşım ve kardeşlikler tesis edilecektir. Mahalli oyunlar oynanacak ve misafirler ağılanacaktır. Kayserili hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

KAYSERİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN