Kayseri'deki kaya kilisenin kapısı çalındı

Kayseri'deki kaya kilisenin kapısı çalındı

Defineciler tarafından defalarca tahrip edilen Kayseri'deki kaya kilisenin girişine muhtar tarafından takılan demir kapı çalındı. Muhtar Ömer Nalbant kilisenin restore edilerek turizme kazandırılmasını istediklerini dile getirdi.

Kayseri Melikgazi'de bulunan Beşaret Kaya Kilisesi'nin girişindeki demir parmaklıklı kapı çalındı. Daha önce defineciler tarafından defalarca tahrip edilen kaya kilisenin girişine demir kapıyı Bağpınar Mahallesi muhtarı taktırmıştı. 

1-002.jpg

'KİLİSENİN RESTORE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Muhtar Ömer Nalbant, hırsızlık olayını jandarmaya bildirdiklerini belirterek, "Birçok tarihi yapının yer aldığı mahallemizde, dere yolu bölgesinde bulunan Beşaret Kilisesi her dönem define avcıları tarafından tahribata uğratılıyordu. Buna bir nebze engel olabilmek için kilisenin girişine demir kapı yaptırdık. Birçok defa kilidi kırılıyordu. Şimdi de hırsızlar kilisenin demir kapısını çaldılar. Yetkililerin bir an önce buraya sahip çıkmasını ve kilisenin restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN