Kazakistan'da 23 yeni koronavirüs vakası

Kazakistan'da 23 yeni koronavirüs vakası

Kazakistan'da 23 kişide daha yeni tip koronavirüs tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 294 oldu.

Kazakistan'da virüsün bölgelere sıçramasıyla 6 şehirde daha karantina ilan edildi. Bugün itibarıyla Aktau, Atırau, Karaganda, Abay, Saran, Temirtau ve Şahtinsk şehirlerine araçların giriş ve çıkışları sınırlandırıldı.

Aktöbe, Akmola ve Kostanay eyaletlerinde de yarından itibaren karantina uygulanacak, bölgelere araçların giriş ve çıkışları kısıtlanacak.

Karantina bölgelerinde eczane ve marketlerin dışında alışveriş merkezleri, çocuk bahçeleri, bazı devlet kurumları ve eğlence merkezlerinin faaliyeti askıya alındı.

Başkent Nur Sultan'da ve Almatı şehrinde karantinanın 12. gününde sağlık, emniyet kurumları, valilikler ve diğer devlet kurumları dışında tüm işletme ve kuruluşların çalışmaları ile toplu taşıma araçlarının faaliyetleri 5 Nisan'a kadar durduruldu.

Kazakistan Sağlık Bakanlığı, vaka sayısının 23 artarak 294 olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN