Kazanan haklıdır

Galatasaray fikstür avantajını iyi kullanıyor. Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor derken Kasımpaşa’yı da yendi ve 4’te 4 yaparak lider Sivasspor’la arasındaki puan farkını 3 puana indirdi. Gerçekten de önemli bir geri dönüş yaptı. Peki uzun bir aradan sonra üst üste ikinci deplasman galibiyetini alan Galatasaray nasıldı?

Yüksek tempolu oynayan, rakibi bunaltan, pozisyon zenginliği yaşayan bir Galatasaray yoktu sahada. Buna karşın topu kontrol eden, dikine oynayan bir Galatasaray vardı. Henüz ilk atakta Meriah’ın kendi kalesine attığı gol büyük şanstı. Ardından Adem Büyük’ün penaltı golü geldi. Devre biterken de Adem Büyük’ün skoru 3’e getiren şık golü maçı Galatasaray’a verdi.

Galatasaray’da Seri- Lemina ikilisinin müthiş uyumu bu maçta da farkı yaratan önemli bir etkendi. Adem Büyük, Falcao’nun yokluğunda gollerini sıralamaya devam etti. Marcao- Donk ikilisi Thiam Mame Baba’yı tutmakta zorlandı, şansları Kasımpaşa’nın bu hareketli forveti besleyememesiydi. Mariano, 3. golde nefis bir asist yaptı, Saracchi’nin henüz 2. dakikada sakatlanması büyük talihsizlikti. Yerine giren Linnes’in 6 aylık açığı kapatamadığı ortaya çıktı. İleride etkili olamayan, geriye dönemeyen bu hali ile geçen seneki çizgisinin çok uzağındaydı.

Galatasaray’ın kanatları Feghouli ve Ömer çok etkili değildi. Takımı dikine oyuna yönlendirerek ligin ikinci yarısındaki çıkışın en önemli aktörlerinden biri olan Emre Akbaba dün ortalamanın altında kaldı. 65. dakikada da yerini Onyekuru’ya bıraktı. Onyekuru’nun girişi, ikinci yarıda topun kontrolünü Kasımpaşa’ya vermeye başlayan Galatasaray’ı biraz toparladı.

Kasımpaşa sahaya 7’si yeni bir 11’le çıktı. Hocası da yeniydi. Ciddi uyum problemleri vardı. İlk iki gol savunma hatalarından yenildi. Ancak yeni bir Diagne bulmuşlar. Baba onları ligde tutabilir. Kaptan Quaresma’nın isteksizliğini anlamak ise mümkün değil. Zaten Fuat Çapa da fazla dayanamadı, ikinci yarıda onu oyundan çıkarttı.

Sonuç olarak Galatasaray, Kayserispor’dan sonra Kasımpaşa’yı da yürüye yürüye yendi, hem de farklı yendi. Kazanan haklıdır derler. Galatasaray da yakasından düşmeyen sakatlık belasına rağmen, 4’te 4 yaparak müthiş bir dönüşe imza attı, kırılma maçı olan Fenerbahçe derbisine doğru olan koşusunu sürdürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.