Eski Bursa Valisine yardım eden polislere disiplin soruşturması

Eski Bursa Valisine yardım eden polislere disiplin soruşturması

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Gelecek Partisi'nde yönetim kurulu üyeliği yapan eski Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün ocak ayında geçirdiği trafik kazasında kendisine yardım eden polisler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenildi.

Eski Bursa Valisi, Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi İzzettin Küçük ve eski Bursa Milletvekili, Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk 23 Ocak tarihinde Bursa'nın İnegöl ilçesi yakınlarında ağır hasarlı bir trafik kazası geçirmiş, kazadan şans eseri yara almadan kurtulmuşlardı.

POLİSLER KAZA GEÇİREN KÜÇÜK'E YARDIM ETTİ

Kazanın ardından Vali Küçük'ün yanındaki koruma polisi kaza noktasına yakın bir yerde bulunan polis arkadaşlarını yardım etmeleri için aramış, ardından kaza mahalline gelen polisler Küçük ve Öztürk'e yardımcı olarak onları bir polis noktasında misafir etmişler ve yardımcı olmuşlardı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Yaşanan bu kazanın ardından Vali İzzettin Küçük ve Milletvekili Mustafa Öztürk'e yardıma gelen polisler hakkında soruşturma açılmış ve soruşturmanın sonucunda bir komiser yardımcısının ve üç polis memurunun yerleri değiştirilmişti.

 20-02/06/bursa-valiligi-aciklama-1-614x420.jpg

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Acil bir durumda ve ağır hasarlı bir kazada yardıma ihtiyacı olan bir valiye ve milletvekiline, daha da önemlisi iki vatandaşa yardım ettikleri için polislerin yerlerinin değiştirilmesi özellikle sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

20-02/06/2020-02-06_175751.jpg

SORUŞTURMANIN NEDENİ GELECEK PARTİSİ Mİ?

Bu tepkilerin ardından Bursa Valiliği'nden adeta itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada eski Bursa Milletvekilii Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk'ün tüm iddiaları kabul edilirken, böylesine büyük bir kaza sonucu polis memurlarının yerlerini habersiz terk etmeleri bahane edilerek görevden uzaklaştırılmaları, akıllara "Acaba aracın içindekiler Gelecek Patili olmasa o memurların görev yerleri yine de değiştirilir miydi?" sorusunu akıllara getirdi.

20-02/06/unnamed.jpgMustafa Öztürk ve Ahmet Davutoğlu

KÜÇÜK'TEN AÇIKLAMA

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Bursa Valisi İzzettin Küçük Medya Notu'na açıklamalarda bulundu.

Küçük, araçlarının 23 Ocak tarihinde buzlu bir yolda döne döne kayarak bariyerlere çarptığını ve ancak bu şekilde durabildiğini anlattı. Kolundan hafif yaralandığını ifade eden Küçük, kazayı ucuz atlattıklarını sözlerine ekledi.

"POLİSLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kendilerine yardım etmeye gelen ve kendileriyle son derece yakından ilgilenen polislere teşekkür ettiğini ifade eden İzzettin Küçük, yanlarındaki koruma polisinin yakındaki arkadaşlarını arayarak yardım talep ettiğini, bir komiser yardımcısı ve üç polis memurunun kısa sürede olay yerine intikal ettiğini, kendilerine son derece yardımcı olduklarını ve polislere çok teşekkür ettiğini belirtti.

20-02/06/izzettin-kucuk-1_2499_b.jpgEski Bursa Valisi İzzettin Küçük

"VALİ OLMAMIN BİR ÖNEMİ YOK"

Acil durumlarda devletin ilgili birimlerinin anayasanın amir hükmü gereğince yardımla yükümlü olduklarını; din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin vatandaşın ihtiyacı olan yardımı etmelerinin bir görev olduğunun altını çizen Küçük, “Eski vali olmamın bir önemi yok, yardıma ihtiyacı olan bir insan da olsa kedi de olsa candır. Can tehlikesi olan bir canlıya yardım edilir” diyerek, polislerin hiçbir suçunun olmadığını sözlerine ekledi.

"POLİSLERE BİR ZARAR GELMESİN DİYE BUGÜNE KADAR KONUŞMADIM"

İzzettin Küçük sözlerine şöyle devam etti, “10 sene valilik, 20 sene kaymakamlık yaptım. Canı tehlikede olan herkes yardım eli uzattım. Olay gününden bu yana polis arkadaşlarımıza zarar gelmesin diye konuşmadım ama yine de yerlerini değiştirdiler. Üzüntüm kendimizle ilgili değil polis arkadaşlarımızla ilgili, onların yerlerinin değiştirilmesi” dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN