Kanada vatandaşı, kedisini bırakmamak için Vuhan'ı terk etmedi

Kanada vatandaşı, kedisini bırakmamak için Vuhan'ı terk etmedi

Şu ana kadar 2 bine yakın kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan kentinde yaşayan Kanada vatandaşı, kedisini bırakmak istemediği için ülkesine dönmeyi reddetti.

Çin'de koronavirüs salgınının başladığı Vuhan kentinde yaşayan 21 yaşındaki Kanada vatandaşı Kristina Shramko, kedisini terk etmemek için ülkesine dönmedi.

Business Insider'da yer alan habere göre, Shramko uçaklara evcil hayvan alınmadığı için kenti terk etmediğini belirterek "Salgının ne zaman biteceğini bilmiyorum o yüzden bir arkadaşıma bile bıraksam, ona ihanet etmiş olacağım" dedi.

20-02/17/wuhan-reuters.jpg

"YALNIZLIK İNSANA ZARAR VERİYOR"

23 Ocak'tan beri karantina altında olan şehirdeki yaşamına ilişkin de Shramko "Bir ay yalnız yaşadıktan ve insanlarla iletişim kuramadan geçirmek insana zihnen çok zarar veriyor" diye konuştu.

Shramko, Çin hükümetinin yabancı vizelerini uzattığını ancak parasının giderek eridiğini kaydetti.

"GELİR OLMADIĞI İÇİN KİMSE ÇALIŞMIYOR"

21 yaşındaki Kanada vatandaşı, “Gelir olmadığı için artık kimse çalışmıyor. Elimden geldiğince para biriktirmeye çalışıyorum zira bütün bunlar ne zaman bitecek bilmiyoruz” dedi.

Karantinanın birkaç ay daha sürebileceği söylentileri dolaştığına dikkat çeken Shramko, zorunlu olmadıkça markete gitmek için de dışarı çıkmadığını ve az bir parayla yetindiğini belirtti.

20-02/17/2020-02-17_204903.jpg

VUHAN ADETA HAYALET ŞEHİR

Kanada vatandaşı, oturduğu dairenin karşısındaki marketin bomboş olduğunu, raflarda birkaç paket noodle (erişte) ve baharattan başka bir şey olmadığını söyledi.

Shramko, buna rağmen marketin karantinadan beri kentin en işlek yeri olduğunu belirtti.

"Artık burası tam bir hayalet şehre dönüştü" diyen Shramko, "Marketin otoparkına giden sokak bile her zaman kalabalıktı. Şimdi ise dışarda ne araba ne insan var" ifadelerini kullandı.

Salgında şu ana kadar 1700'den fazla insan hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 2 bin 48 artışla 70 bin 548'e yükseldi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN