Kendine demokratlar

MİT’e ait tırların önce durdurulması, ardından aranması ve çekilen görüntülerin bütün dünyaya servis edilmesi ile ilgili süreci bilmeyen veya duymayan kalmamıştır . Bu konuyu herkes tartışırken gözden kaçan (kaçmaması gereken ) konuları tarihe not düşmek adına madde madde yazıyor ve soruyorum:

Ayn El Arap’ın (Kobani) DAEŞ tarafından ele geçirilmesi neticesinde sivillerin katledilmesini engellemek adına yapılan bütün insanı yardımlar yapılmışken daha fazlası için küçük çapta bir ayaklanma deneyen kesim, Türkiye’nin Türkmenlerin katledilmesini engellemek adına yaptıkları bütün çabalar için neden insan hakları mahkemesini işaret etmektedir?

***

ABD, terör örgütü olduklarını bildikleri bir gruba silah yardımı yaparken, onları eğitirken ve donatırken sesi çıkmayanlar ÖSO’ya yapılan yardımlar için neden dünyayı ayağa kaldırmaktadır?

PKK ve PYD’nin Suriye’de eğitim alan teröristleri Türkiye’de terör eylemi yaparken öznesi olmayan cümleler kuranlar ÖSO’yu neden Türkiye için en büyük tehlike olarak gösterirler?

Çekiç Güç kurulup Irak’ı üçe bölerken başka bir ülkenin iç işlerine karışmamalıyız demeyenler bugün Türkiye’nin güvenli bölgeler tezine ülkeyi bölmek mi istiyorsunuz diye neden ses çıkarırlar?

ÖSO içinde faaliyet gösteren grupları ABD, İngiltere, Fransa başta olmak üzere birçok ülke destekler ve donatırken sesi çıkmayanlar söz konusu destek Türkiye tarafından yapıldığında neden bas bas bağırmaktadır? Bırakın bağırmayı utanmadan silah yardımı yapan ülkelere Türkiye’yi şikayet etmektedirler.

Başka ülkelerin askerleri on binlerce kilometre öteden gelip Suriye içinde faaliyet gösterirken ve terör örgütlerinin işaretlerini takarken ses çıkarmayanlar DAEŞ’le mücadele kapsamında bölgeye girildiğinde ülkesini neden Osmanlı hayali kurmakla suçlayabilmektedirler?

Her türlü savaş suçunu işleyen ülkeler ve onların Türkiye’deki yancıları, Suriye’de PKK’nın işlediği savaş suçlarını görmezden gelirken bir avuç Bayırbucak Türkmeni’nin sınırımıza dayanan direnişine terör organizasyonu demeyi nasıl reva görmektedirler?

Türkiye’yi DAEŞ i desteklemekle suçlayanlar ABD Başkanı Trump’ın bu örgütü biz kurduk diye açıklama yapması karşısında neden üç maymunu oynamaktadırlar?

Türkiye’yi DAEŞ’den petrol almakla suçlayan ve bunun fiziki olarak mümkün olmadığını bilenler daha sonra ABD makamları tarafından bu petrolün Suriye’deki ve Irak’taki bazı Kürt gruplar tarafından alındığına ilişkin rapor yayınlandığında neden ortadan kayboldular?

DAEŞ’in en büyük gelirinin petrol olduğu bilinmesine rağmen koalisyon uçaklarının bunları neden vurmadığını sorgulamayanlar Türkiye’yi DAEŞ ile mücadele etmedi diye nasıl suçlayabilirler?

PYD ve PKK’yı DAEŞ’le mücadele eden tek unsur gibi göstermeye çalışanlar Rusya’nın PYD /PKK’yı DAEŞ’le mücadele etmediği ve koridor açarak kaçmasına müsaade ettiği yönündeki açıklamalarına nasıl olup da bir satır bile köşelerinde yer vermediler?

Türkiye’nin, El Bab Operasyonu sonrasında yaptığı insani yardımları bir etnik yerleştirme olarak göstermeye çalışanlar Mümbiç gibi bir yerleşim yerinin PKK tarafından neden işgal edildiğini açıklama gereğini bile niçin hissetmediler?

Topraklarımız farklı coğrafyalardan gelen milyonlarca muhacire ev sahipliği yaparken neden Suriye’den gelenler konusunda bu kadar ağır eleştiri yapılmaktadır?

***

İnanın bu ve buna benzer soruları sayfalar dolusu olarak yazabilirim. Ama bu soruların cevabını verecek olan insanlar zaten ortadan ya yok olmuş durumdalar ya üç maymunu oynuyorlar ya da suçu bastırmak için daha korkunç bir iddia ile karşımıza geliyorlar.

Ben de sizin gibi bazen bu iftiralar karşısında kontrolü kaybediyorum. Ardından zaten amacın bu olduğu hatırlayıp başka bir hırsla işimi yapmaya devam ediyorum.

Size söylüyorum arkadaşlar, siz yalan söyledikçe bizim doğrularımız kıymetleniyor, siz bize vurmak için el kaldırdığınızda bizim ellerimiz birleşiyor, siz bizim farklılıklarımızı kaşımaya kalktığınızda biz birbirimizin farkına varıyoruz. Yani aynı 15 Temmuz’da olduğu gibi biz millet olmanın ne kadar değerli bir şey olduğunu hatırlıyoruz. Sizin inadınıza değil imanınımızın, vatan ve insan sevgimizin gereği olarak çalışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz.

Yorulmak yok yola devam.

YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum