Kendisini işkenceye maruz bırakan eşini öldüren Melek İpek'in tutukluluğuna itiraz edildi

Kendisini işkenceye maruz bırakan eşini öldüren Melek İpek'in tutukluluğuna itiraz edildi

Antalya'da kendisini işkenceye maruz bırakan eşi Ramazan İpek'i silahın ateş alması sonucu öldüren ve tutuklanan Melek İpek'in avukatları bugün tutukluluğuna itiraz etti. Avukat Merve Özer Er, Ramazan İpek'in şiddete maruz bıraktığı bir kadın daha olduğu bilgisini paylaştı.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki evlerinde önceki gece çıplak halde eşinin kelepçeli işkencesine maruz bırakılan Melek İpek, kendisini korumak isterken silahın ateş alması sonucu Ramazan İpek'i öldürmüş ve tutuklanmıştı. 

RAMAZAN İPEK DAHA ÖNCE SİLAHLI TEHDİTTEN CEZA ALMIŞ

Antalya Barosu'na kayıtlı avukatlar Melek İpek için 'Tutukluluğa itiraz' dilekçesi vermek amacıyla bugün Antalya Adliyesi'ne geldi. Avukat Ahmet Onaran, İpek'in tutukluluğuna itiraz etmek için adliyeye geldiklerini belirterek, "Savcılık, çok disiplinli, ciddi, samimi ve hızlı bir soruşturma yürütüyor. Soruşturma derinleştirilmiştir. Dosya kapsamında yeni bilgi ve belgelere ulaşılmış. Olayın sıcaklığından biraz uzaklaşılmış. Maktulün profiline yönelik çok önemli detaylar vardır. Bir kısmı kamuoyu ile paylaşılacak niteliktedir. Bir kısmı da değildir. Maktulün daha önce silahlı tehditten ceza aldığı, iki davadan sanık olarak yargılandığı, bu vakayı işlediği anda dahi dava dışı bir hanımefendinin koruma kararı olmasına rağmen bu işlemi işlemiştir. Maktulün profili bu olayın aydınlatılmasında çok önemlidir" dedi.

"MELEK YENİ KENDİNE GELİYOR"

Melek İpek ile cezaevinde görüştüklerini de sözlerine ekleyen Avukat Onaran, “Dün hastane kontrolleri yapıldı. Tomogrofisi çekildi. Yeni yeni kendine geliyor. Çocukları gayet iyi. Teyzesi, anneannesi ve dedesi bakıyorlar. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çocukların rehabilitasyonu ile ilgililer" dedi.

ŞİDDETE MARUZ BIRAKTIĞI TEK KADIN MELEK DEĞİLMİŞ

Avukat Merve Özer Er ise müvekkillerinin tek mağdur olmadığının ortaya çıktığını ifade ederek, “Maktulün şiddet ve eziyetine maruz kalan başka bir kadın daha olduğu ortaya çıktı. Dosyaya yeni giren belgeler de içimizi acıtmaya devam ediyor maalesef" ifadelerini kullandı.

"TEHDİTLERDE KULLANILAN BIÇAK BULUNDU"

Avukat Diler Egemenlik de tutukluluğun her zaman cezalandırma yöntemi olarak kullanılmadığına işaret ederek şöyle konuştu:

“Bugün müvekkilimizin mağduriyetinin engellenmesi için devletimizin ona sahip çıkarak güvenliğini sağladığını düşünmekteyiz. Bu arada tehditlerde kullanılan bıçak da bulundu."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN