Kepez Belediyesinden cemevi

Kepez Belediyesinden cemevi

Antalya Kepez Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen ve 14 Kasım 2019’da temeli atılan Altınova Orta Mahalle’deki Pir Sultan Abdal Cemevi'nin inşaatında yüzde 70'ler seviyesine gelindi.

Antalya Kepez'de alevi vatandaşların inançlarını, örf ve geleneklerini bir arada yapabileceği cemevinin temeli, 14 Kasım 2019’da törenle atılmıştı. Kepez Belediyesinin, kendi arsası üzerinde yapımına başladığı cemevinin, ihalesinde tamamlanma süresi yer tesliminden itibaren 310 gün olarak belirlenmişti. Yüklenici firma, Şubat ayı sonu itibariyle cemevi binasının inşaatının ince işleri de dâhil olmak üzere yüzde 70’ni tamamladı. Kepez Belediyesi, belirlenen tarihten önce de cemevinin yapımını bitirmeyi planlıyor. Cemevinin etrafında 4 bin m2 büyüklüğünde bahçe düzenlemesi de yapılacak. Altınova’daki Alevi hemşehrilerine verdiği cemevi sözünü tutan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de cemevinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Birbirimizi sevmekten daha güzeli yok. Cami de bizim, Cemevi de bizim” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN