Kılıçdaroğlu: Şehit ve gazilerin parası nerede

Kılıçdaroğlu: Şehit ve gazilerin parası nerede

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Devleti vatandaşa hizmet vermekten çıkardılar. Bu devlet hepimizin devletidir, devleti yönetenlere sorulmalı. 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarının eylemi vardı. 15 Temmuz gecesi 251 şehit verdik, iki binden fazla gazimiz var. Haklarını aldılar, vatandaşlar yardım etti. O dönem 309 milyon lira toplandı. Nereye yatırdılar bilmiyoruz. Nerede bu paralar?' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubunda yaptığı konuşmada Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na atanan ve 12 bin 500 lira maaş alacağı söylenen milli güreşçi Hamza Yerlikaya'ya çağrıda bulundu.

"Geçenlerde banka yönetimine dünya şampiyonu bir güreşçi atadılar" diyen Kılıçdaroğlu, "Devleti devlet olarak değil, soyulacak yer olarak görüyorlar. Bu sporcu kardeşimizden tek ricam; elde ettiğin başarıları gölgeleme, teşekkür ederek bu görevi iade et kardeşim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları;

"BİR ÇOCUK BİLE YATAĞA AÇ GİRMESİN DİYE YÜRÜDÜK"

"Üç yıl önce yürüdük. Neden yürüdük? Bu cennet vatanda kardeş olalım, kavga etmeyelim diye yürüdük. Bu cennet vatanda bir çocuk bile yatağa aç girmesin diye yürüdük.

Bu ülkede haksız yere hapislerde çürüyen kardeşlerimiz için, kalemini satmayan gazeteciler için, hiçbir kişisel beklenti içinde olmaksızın 83 milyonun adalet talebi için yürüdük. Biz bu memlekette 83 milyon için yürüdük. Hâlâ aynı noktada mıyız? Hayır, o ilk adımımızdı. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

"HER DÖNEMİN BİR FİRAVUNU OLMUŞTUR"

Adalet dünyanın ortak paydası olmak zorundadır. Yalnız yürümek için yola çıktım. Ama adalet talebi o kadar yoğundu ki milyonlara ulaştık. Her dönemin bir firavunu olmuştur. Adalet talebinin içini boşalttılar. Firavunlar boşaltacak milyonlar dolduracak.

Medyanın yüzde 90'ını havuz medyasına dönüştürdüler. Havuz medyasını vatandaş izlemedi. Vatandaşın izlediği, okuduğu medyayı ele geçirmeye çalıştılar. Havuz gazeteleri aynı manşeti atıyor. Ne yaparsanız yapın ne yazarsanız yazın, kumpasınıza katılmayacağız. Biz doğru haberin peşindeyiz. Sosyal medyada trollerle gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Pek çok gazeteci hapiste. AİHM kararlarını bile uygulamıyorlar. Bu, firavunun adaletidir!

"EVİNİZDE HUZUR YOKSA SEBEBİ SARAY SOSYETESİDİR"

Boykot ettiğimiz kanalda yayın yapıyorlar, dört tane beslemenin karşısına bir CHP'li. Her birine 10'ar dakika veriyorlar. CHP'liye sıra geliyor, iki cümle kurunca süren doldu diyorlar. Çocuğuna ekmek bulmak için konteynerleri gezen kadını bu saraydakiler görüyor mu düşünüyor mu? Bütün kadınlara sesleniyorum, evinizde huzur yoksa sebebi Saray sosyetesidir.

Televizyona birisi çıktı. Biz FETÖ'yle işbirliği yaptık, Kemalistleri devirmek için dedi. Bu kardeşime öncelikle teşekkür ediyorum, bir gerçeği itiraf ettiği için. Bunu biz söylüyorduk ama halk bunlar muhalefet diyordu. Şimdi AKP'li biri itiraf etti."

15 TEMMUZ İÇİN TOPLANAN PARALAR NEREDE?

Bankada para çek, kredi çek. Onu da herkese vermediler. Dün değerli arkadaşlarım, 15 Temmuz gazilerinin eylemi vardı. Onların hakkını, hukukunu savunan partiyiz. 15 Temmuz gece, 251 şehit verdik 2 bin de gazimiz var.Vatandaşlara dediler ki para verin yardım yapacağız. Vatandaş yardım yaptı. 309 milyon para toplandı o dönem ancak para nereye gitti bilinmiyor. Nerede bu paralar. Vakıf kurduk dediler ama gittiler o arkadaşlarımız baktı, böyle bir vakıf yok.

"HER BİRİSİNE 2 MİLYON LİRA VEREBİLİRLER AMA VERMİYORLAR"

O paralar, arkadaşlarımızın anasının ak sütü kadar helaldir. Hep şunu söyledim, baskıcı bir yönetimde hak aramanın bir bedeli var. Demokrasilerde hak aramanın bir bedeli yoktur. Ama 20 Temmuz sivil darbesinden sonra hak aramanın bir bedeli var.Ancak sizlerin hakkınızı aramanız için gerekeni yapacağız. Her birisine 2 milyon lira para verebilirler ama vermiyorlar. Beşiktaş saldırısında ölen 39 polis, bunlar için de kampanya açıldı. Şehit olmuş bir polisin hakkına bile el koydular. Nasıl bir anlayışları var, gerçekten anlamıyorum.Hakkını arayanlardan birisinin işine son vermişler. Yine Antalya’daki rüşvet olayı var. Şimdi sayın Bahçeli’ye sesleniyorum, önümüzde bir koalisyon var. Ama bne sayın Bahçeli’nin rüşvet konusunda çok hassas olduğunu biliyorum.Antalya’da bir toplantı yapılıyor, herkes var. AKP’li vekiller, MHP’li vekiller, Bakan Çavuşoğlu ve Nuri Ersoy. Toplantının bir aşamasında 500 bin liradan söz ediliyor. Bakan Nuri Ersoy, Serik belediyesindeki bir işletmeden 500 bin lira alındığı söyleniyor.Serik belediyesi diyor ki, hayır biz böyle bir para almadık. Bakan Çavuşoğlu devreye giriyor ve diyor ki sizin önceki yönetimden önce alındı. 500 bin liranın rüşvetin olduğunu herkes biliyor. Belediye başkanı da sormuş nerede bu para diye.Bakanlardan ve milletvekillerinden ses yok. Paranın Ak Parti İl Başkanlığı tarafından alındığı söyleniyor, oradan da ses yok.500 bin liranın rüşvetin olduğunu herkes biliyor. Belediye başkanı da sormuş nerede bu para diye. Bakanlardan ve milletvekillerinden ses yok.Paranın AK Parti İl Başkanlığı tarafından alındığı söyleniyor, oradan da ses yok. Bu kadar açık bir rüşvet olayı yok. Belediye başkanı da size yazıklar olsun diyor. Biz yazıklar olsun diyoruz ama hiçbir şeye olmuyor tabi.. Hırsızın yüzüne tükürürseniz, yukarıdan yağmur yağıyor derler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN