Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Vinçlerin yetmemiş, PÖH'leri baskına göndermişsin

CHP ile hükümet arasındaki rezerv tartışması büyürken CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Özel Harekat Polislerinin '128 Milyar Dolar Nerede' pankartlarını indirmek için CHP örgütlerine baskın düzenlediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile iktidar arasındaki 'rezerv' tartışmaları derinleşiyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek, bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımında, Özel Harekat Polisleri'nin '128 Milyar Dolar Nerede' pankartlarını indirmek amacıyla CHP’nin parti örgütlerine baskın düzenlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Geceyarısı vinçlerin yetmemiş, Özel Harekat Polislerini baskına göndermişsin parti örgütlerimize Recep Tayyip Erdoğan. Mesele ne; 128 MilyarDolar Nerede pankartlarını indirmek! Fakirin, fukaranın, yetimin parasını soruyoruz sana. Yetim ağladığında, arş titrer arş!”

 

 

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Örgütü, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" sayılarak billboardlardan indirilen Merkez Bankası'nın eriyen döviz rezervleriyle ilgili "128 milyar dolar nerede?" pankartları dün İstanbul'daki 39 ilçe ve il binasına asmıştı. Gece saatlerinde polis memurları CHP'nin pankartlarını indirdi. Esenler, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa ve Zeytinburnu'ndaki pankartların indirildiği ana ilişkin görüntüler sosyal medyada yayınlandı. 

Öte yandan, CHP ilçe başkanları, avukatlar ve partililer bir araya gelerek dün gece 'pankart nöbeti' tuttu. 

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadan paylaşım yaparak, pankartların indirilmesini eleştirdi. Kaftancıoğlu, "Bu geceden söyleyeyim her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar tekrar asacağız. Sizler de vatandaşın parasıyla kiraladığınız 39 vinci, kolluk kuvvetlerinizi ve alamadığınız kararlarınızı bugünden hazır tutun. Görelim bakalım siz mi yaman yoksa halk mı, halkın partisi mi?" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Kadıköy İlçe Binası'ndan da indirilen pankart, daha sonra partililer tarafından tekrar asıldı. 

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMASI NEDİR?

İktidar kanadından, dövize karşı Türk Lirası'ndaki fiyat istikrarını korumak için Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinin kullanıldığı yönünde açıklamalar gelmişti. Ancak muhalefet partileri 128 milyar doların harcanmasında şeffaf bir yönetim olmadığını belirtiyor. 

Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın da 128 milyar doların kullanımı konusunda inceleme başlattığı için görevinden alındığı iddia edilmişti.

Son olarak CHP öncülüğünde İstanbul Büyükçekmece, Bursa Mudanya, Kırşehir ve Ardahan gibi bazı kent ve ilçelerde bulunan reklam panolarına '128 milyar dolar nerede?' yazılı afişler asılmıştı. CHP logosuyla basılan afişler savcılıklar tarafından toplatılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN