Kılıçdaroğlu'ndan TTB'ye destek telefonu

Kılıçdaroğlu'ndan TTB'ye destek telefonu

MHP lideri Bahçeli'nin 'Türk Tabipleri Birliği kapatılsın' çıkışının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ile telefonda görüştü. Kılıçdaroğlu, özverili mücadele için Prof. Dr. Adıyaman'a teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ile telefonda görüştü.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ı telefonla aradı.

Pandemi süreci ve sağlık emekçilerinin durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, özverili mücadele için Adıyaman'a teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' eylemini 'haince' diye nitelendirmiş ve TTB'nin kapatılması, yöneticileri hakkında da adli işlem yapılması çağrısında bulunmuştu.

Bunun çağrının ardından TTB'nin sosyal medya hesabından Bahçeli'ye tepki gösterilmiş, yapılan açıklamada "İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var...Biz hekimiz, Biz Türk Tabipler Birliği'yiz. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız" ifadeleri kullanılmıştı.

Bahçeli’nin 'Türk Tabipleri Birliği kapatılsın' çıkışına Kılıçdaroğlu da tepki göstermiş, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu "Kovid-19 salgınıyla mücadelenin ön safında yer alıp, gece-gündüz demeden, sevdiklerine hasret kalarak halk sağlığı için çalışan tüm sağlık emekçilerine, onların haklarını her ortamda savunan Türk Tabipleri Birliği'ne şükran borçluyuz. İyi ki varsınız!" paylaşımı yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN