ABD Senatosuna tepki

ABD Senatosuna tepki

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, ABD Senatosu’na tepki göstererek, senatodan geçen Ermeni Soykırımı kararının "yok" hükmünde olduğunu söyledi

Milletvekili Dülger, ABD Senatosu’nun Ermeni soykırımı kararının hiç bir değer taşımadığını belirterek, kararın kirli bir siyasi oyunun parçası olduğunu ifade etti.Bu kararın TBMM olarak kınadığını ve reddini ilan ettiklerini de hatırlatan Dülger, "ABD Senatosu’nun Ermeni soykırımı kararı yok hükmündedir. Hukuki hiçbir değeri bulunmayan ve müteakip seçim dönemi sonrasında oluşacak senatoyu bağlamayacak bu karar açıkça kirli bir siyasi oyunun parçasıdır. Bu, keyfi ve gündelik politikanın basit çıkarları temelinde tarihi okumaktan ibaret değersiz bir tavırdır. Ülkemiz ABD senatosunun bu kararını ve benzeri türden baskı araçlarını hiçbir şekilde dikkate almaksızın bölgesindeki milli çıkarlarını ve güvenliğini korumaya kararlılıkla devam edecektir” dedi.

KİLİS/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN