Kilis’te çocuklara bisiklet dağıtımı sürüyor

Kilis’te çocuklara bisiklet dağıtımı sürüyor

Kilis Belediyesi tarafından ailesine sigarayı bıraktıran çocuklar için başlatılan 15 bin eve 15 bin bisiklet kampanyası çerçevesinde çocuklara bisiklet dağıtımı sürüyor

Belediye Başkanı Hasan Kara, mahalleri gezdiği sırada kendisinden bisiklet isteyen çocukları kırmayarak, Sağlık Bakanlığından temin edilen bisikletleri dağıtmaya başlamasıyla yoğun talep olması üzerine 15 bin eve 15 bin bisiklet kampanyası devam ediyor. 7 Aralık Stadyumu’nda bisiklet dağıtımında konuşan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, seçimden önce verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ifade ederek, “Yürüyüş yolu yapmamızdan dolayı, Sağlık Bakanlığımız bizlere, bisiklet gönderdi. Bizde bu bisikletleri, durumu iyi olmayan özellikle çalışkan öğrencilerimize dağıtıyoruz. Dağıtırken üç tane şartımız var. Biri çocukların sigara içiyorsa, dedelerine, ninelerine, babalarına ve annelerine sigara içtirmemeleridir. Özellikle istirham ediyoruz. Çünkü sigaraya harcanan parayı evlerine ve çocuklara harcamalarını bekliyoruz. İkincisi karnelerinde en azından zayıf getirmemelerini istiyoruz. Teşekkür ve takdir getirmelerini bekliyoruz. Çocuklarımıza üçüncüsü de özellikle sağlıklı yaşam açısından gençlerimiz olan geleceğimiz olan bu İnsanların sağlıklı yaşam açısından günde en az bir saat bisikletle binmeleri şartını koyduk. Bu bisikletleri kullanacakları, uygun bisiklet yolları yapıyoruz. Bir taraftan gelecek nesillerin daha iyi, daha güvende olacağına inanıyorum. 3 şartı kabul ederek söz veren çocuklarımıza bisikletlerini teslim ettik. Kilis Merkez hariç, köylerde ve ilçelerde oturan, Kilis doğumlu olup şu anda ikameti Kilis dışında olan, 5 yaşından küçük 18 yaşından büyük olanlar bisiklete yazılmayacaktır” dedi.Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger ise çocuklara yatırım yapıldığını ifade ederek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile sporculara yapılan yatırım hiçbir zaman boşa gitmez. Seçimlerden önce dağıttığımızda bize seçim yatırımı diyorlardı. Şimdi seçim mi var?, verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Getirmeye de devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın iyi eğitim almalarını, spor yaparak sağlıklı nesiller oluşturmaları için çalışıyoruz. Sevgili çocuklar, evinizde aile bireylerine sigara içirmeyin, bol bol ders çalışın düzenli bir şekilde bisiklete binin, yarın bizlerin yerlerinde siz olacaksınız” diye konuştu.

KİLİS/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN