Kilo veremeyenlerin ilacı yeşil çaylı metabolizma diyeti

Kilo veremeyenlerin ilacı yeşil çaylı metabolizma diyeti

Diyetisyen Nur Şahin, uyguladıkları diyetlere rağmen bir türlü kilo veremeyenlerin metabolizmasını hızlandıracak ve sağlıklı zayıflamasını sağlayacak 7 günlük Metabolizma Diyeti’ni KARAR okurları için yazdı.

DİYETİSYEN NUR ŞAHİN | KARAR

Yıllar boyu süregelen diyet denemeleri, sürekli kilo alıp verme, diyeti yüksek uyum gösterilmesine rağmen az kilo kayıpları, insülin direnci, tiroit hormon bozuklukları gibi kilo verememenize neden olan tıbbi durumlarla birleşince zayıflama diyeti uygulamak gözünüzde imkansızlaşıyor olabilir.  

Metabolizma diyeti, tam da bu durumlarda uyguladığımız vücudunuzu dengeye sokarak, kilo kaybının sağlandığı bir diyet yöntemi.  

Bu diyette, günlük enerji yani diyetin kalorisi bireysel özelliklere göre ayarlanmalı ve kişi ideal ağırlığına gelene kadar devam ettirmeli. Daha sonrasında ise Akdeniz diyet örüntüsü ile kilo koruma programına geçilmeli. 

YEŞİL ÇAY VE MADEN SUYU TÜKETİN 

Bir hafta sürecek metabolizma diyetin uygularken; günde en az 2 litre su, 2-3 bardak yeşil çay, 1 şişe sade yani aromasız maden suyu tüketmek önemli. Ayrıca günde 30-45 dakikalık yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi kardiyo egzersizleri yapmalı. Haftada iki gün ise 45-50 dakika pilates, fitness gibi kuvvet egzersizleri yapmak faydalı. Ayrıca her gün 1 litre kaynamış suya 2 poşet yeşil çay, yarım limon suyu, 1 çubuk tarçın ve bir parça taze zencefil ekleyerek gün boyu tüketin. 

İŞTE 7 GÜN UYGULAYABİLECEĞİNİZ METABOLİZMA DİYETİ: 

SABAH  

Haftada 3 gün: 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim keçi peyniri, 5 yeşil zeytin, 2 tam ceviz içi, 1 dilim ekşi mayalı ekmek ve söğüş sebzeler.  

Haftada 2 gün: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 dilim ananas veya bir elma, 1 tatlı kaşığı yer fıstığı ezmesi, 1 su bardağı yarım yağlı veya laktozsuz inek sütü ve tarçın.   

Haftada 2 gün:  2 yemek kaşığı lor peyniri, 1 tatlı kaşığı çörekotu, 1 kapya kırmızı biber, 5 siyah zeytin, dereotu, maydanoz, bir tatlı kaşığı zeytin yağı, limon, sirke ve 1 dilim ekşi mayalı ekmek.  

ÖĞLE  

Haftada 2 gün: 150 gr ızgara veya sote kırmızı et veya 5 ızgara köfte, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile salata.

Haftada 2 gün:  200 gr ızgara balık, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile roka salatası  

haftada 1 gün, 150 gr biberli mantarlı hindi sote, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile mevsim salata.  

Haftada 1 gün: 3 dilim ızgara hellim mozarella veya iki dilim beyaz peynirli salata.  

AKŞAM  

Haftada 4 gün: 8 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği, 4 yemek kaşığı baharatlı yoğurt, 1 porsiyon meyve.  

Haftada 3 gün:  4-6 kaşık kurubaklagiller yemeği, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile salata, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 porsiyon meyve.  

ARA ÖĞÜN 

Haftada 2 gün: 1 bardak kefir, 4 yarım ceviz içi. 

Haftada 2 gün: 4 yemek kaşığı yoğurt, 10 çiğ badem.  

Haftada 2 gün: 1 su bardağı naneli veya fesleğenli ayran,10 çiğ fındık.  

Haftada 1 gün: 1 su bardağı süt, 10 yer fıstığı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN