Kimseyi açıkta bırakmayacağız

Kimseyi açıkta bırakmayacağız

Elazığ’da deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan hayatını kaybeden Ayşe ve 10 yaşındaki oğlu Salih Civelek’in cenaze törenine katıldı. Burada açıklama yapan Erdoğan “TOKİ olarak hemen adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak ve kimseyi de açta açıkta bırakmayacağız” dedi.

[Karar]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ ve Malatya’ya gitti. Depremde hayatını kaybeden anne ve oğlunun cenaze törenine katılan Erdoğan, hayatını kaybeden Ayşe Civelek ve 10 yaşındaki oğlu Salih Civelek’in ailesine taziye dileklerinde bulundu.

"YİNE BİR İMTİHANDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından şu açıklamayı yaptı: “Az önce Ayşegül hanım kardeşimiz ve Muhammed Salih’in namazlarını birlikte eda etmiş bulunuyoruz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Tabi bu tür afetler bizler için büyük bir imtihan. Biz Bingöl depremini yaşadık, biz Van depremini yaşadık, biz Simav’ı yaşadık, biz Düzce’yi Sakarya’yı Bolu depremini yaşadık. Ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı. Ve şimdi yine bir imtihandayız. Şunu özellikle ifade etmek isterim. Biz devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek.

Bunun yanında da bu enkazları da kaldırarak bir diğer taraftan da gerek köylerde, gerek mahallelerdeki bu yıkımların yerine süratle TOKİ olarak hemen adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak ve kimseyi de açta açıkta bırakmayacağız. Fakat bir şeyi hatırlatmamız lazım, bu zamanlarda bazıları fırsat kollamaya kalkar. Bu fırsatlara asla bizler kapı aralamayalım. Para toplamaydı, şuydu buydu, devletimizin bu noktada bir ihtiyacı yok. Bunun kurumları bellidir. AFAD ile yapılır, Kızılay ile yapılır. Toplanır, dağıtılması gereken yerlere dağıtır. Fırsat kollayıcılara fırsat vermeyelim.”

LİDERLERİN GÖZÜ KULAĞI ELAZIĞ'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından yaralıları hastanelerde ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı. CHP ile MHP bölgeye birer heyet gönderdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da bugün bölgeye heyet göndereceği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Elazığ’a gitti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Zor bir süreç yaşıyoruz. Beni bu süreç içerisinde duygulandıran olay, bu tür felaketlerle karşı karşıya kaldığımızda siyasi görüşü, kimliği ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızın gönül birliği içinde yaraları sarmak için olağanüstü bir çaba göstermesidir. Allah başka acılar vermesin.

MHP lideri Devlet Bahçeli: Türkiye deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmiştir. Ülkemiz deprem kuşağındadır. Tedbirli ve hazırlıklı olmaktan, risk ve tehlikeleri en aza indirmekten başka seçeneğimiz de yoktur. Türkiye her zorluğu aşmaya muktedirdir.

MİRAÇ’TAN ACI HABER 

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin Mahallesi’ndeki 4 katlı Mavi Göl apartmanın enkazında oturan 5 kişi kaldı. Rabia Göğdemir yaralı kurtarıldı. Saat 00.30 sıralarında ise Maviye Buğdaylı’nın cansız bedenine ulaşıldı. Saatler 08.10’u gösterdiğinde, bu kez hamile eşi ve çocuğuyla enkaz altında kalan Meriç Dişli’ye ulaşıldı. Meriç Dişli hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Meriç Dişli’nin sağ çıkarılması, eşi ve oğlu ile ilgili umutları artırdı. Ekipler, Pınar Dişli ve oğlu Miraç’ın da yerini belirledi. Saat 09.10’da 6 aylık hamile Pınar Dişli, kurtarıldı. 8 dakika sonra ise, Miraç’a ulaştı. Yaralı anne ve oğlu, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Miraç, kurtarılamadı.

20-01/26/26kr8mirac-kopya.jpg

Doğanyol’a bağlı Çolak Mahallesi’nde iki katkı kerpiç evin yıkılması sonucu anne Gazel (32) ve oğlu Yusuf Ali Say (5) hayatını kaybetti. Enkazdan çıkarılan anne ile oğlunun ölümü, mahalle sakinlerini ve ilçe halkını yasa boğdu. Yusuf  Ali ile annesi göz yaşları arasında ilçe mezarlığında yan yana toprağa verildi. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN