Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimleri tamamlandı

Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimleri tamamlandı

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları sonrasında eğitim alan personele katılım belgeleri verildi

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” ile gebelik döneminden başlanarak annelere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi programları anlatılmakta.Kırşehir’de sağlık personeline 15-16-17 Ekim tarihlerinde verilen eğitimler, tamamlanması sonrası İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Ali Bulut, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yunus Dağ ve Çocuk Ergen Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Deniz Torun eğitim sertifikalarını vererek eğitimler hakkında bilgi aldı.

KIRŞEHİR/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN