Kırşehirli sanatçıdan İstanbul adayı Binali Yıldırım’a beste

Kırşehirli sanatçıdan İstanbul adayı Binali Yıldırım’a beste

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehirli sanatçı İdris Altuner, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a beste yaptı

Altuner, yaptığı besteyi TBMM Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a seçim çalışmalarında kullanılmak üzere hediye etmek istiyor.Yeni yılın ilk bestesini Yıldırım için yaptığını söyleyen sanatçı Altuner, “Erzurum’da doğup Kırşehir’de yaşamanın vermiş olduğu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Çanakkale, Yunus, Sarıkamış, Anadolu, Gül Bank-ı Ahi Evran, 15 Temmuz ve Zeytin Dalı Marşı gibi önemli eserlere imza attık. Bu eserleri Kırşehir’de yaşıyor olmanın verdiği ruhla başardık” dedi.’İstanbul adayı Binali Yıldırım’a da ilk hediye bizlerden olsun istedik’ diyen Altuner, “Kırşehir, tarihi ve vizyonu ile her zaman Anadolu topraklarında büyük önem arz eden bir il. Selçuklular, Osmanlılar ve Anadolu erenlerinin burada olması önemli, Cacabey, Ahi Evran, Yunus Emre gibilerin yanında Muharrem ve Neşet Ertaş gibi insanlarla Kırşehir’in anılıyor olmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum. Bizler de bu bilinç ve bu insanların izinden hareketle bu çalışmaları yapıyoruz. Anadolu kültürü ve Kırşehir’in tarihi misyonuna bir nebze de olsa katkı sunmuş oluruz. Binali Yıldırım’a bu eseri hediye ediyoruz, inşallah beğenirler” diye konuştu.Bestesi yapılan şiiri hece vezni ile yazdığını belirten Altuner, “Altı dörtlükten oluşan methiyeler dizesi denilebilir. Binali Yıldırım, geçmişten bugüne hangi görevlerde bulunduysa hepsinde başarılı olmuş ve insan üstü bir gayret göstermiştir. Davaya gönül verenler ve sanat camiasının bir neferi olarak dilimizin döndüğü ve sazımızın yettiğince anlatmaya çalıştık. Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı sonrasında ise İstanbul adaylığı bizde bu sürece katkı sunalım istedik” ifadelerini kullandı.Bestesi yapılan şiir ise şöyle:"Ulaştırma, haberleşmeBir bakanlık deyip geçmeDolu akan bir ser çeşmeTaştı Binali YıldırımBu davaya göğüs gerdiOnca emek çaba verdiBir milletti onun derdiKoştu Binali YıldırımHer dem hakkı söyler sözüDoğrudan yanadır özüSever yetimi öksüzüHoştu Binali YıldırımAK Parti bir davaya denkBu kutlu yolda bir ahenkBin yıllık tarihe mihenkMuştu Binali YıldırımKıtaları bağlıyorkenGönüllerde çağlıyorkenMülteciler ağlıyorkenAştı Binali YıldırımErzincan’dır anayurduAna bir aslan doğurduTek kişilik asil orduBaştı Binali YıldırımBaş koydular cümle canlaDamardaki asil kanlaLiderleri Erdoğan’laPişti Binali YıldırımDev projelerle geldiTürkiye’min yüzü güldüSonunda Başbakan olduCoştu Binali Yıldırım"

KIRŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN