Sağlık Müdürlüğünden çocuklara beslenme önerisi

Sağlık Müdürlüğünden çocuklara beslenme önerisi

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul çağında ki çocuklar için beslenme önerisinde bulundu

İl Müdürlüğünden yazılı yapılan açıklamada, okul çağı döneminin psikolojik sosyal ve beden gelişimi açısından önemli bir dönem olduğu ifade edildi.Beslenme öneri ve tercihlerinin yer aldığı açıklama ise şöyle:"Okul çağı dönemi; fizyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimin hızlı olduğu, bir dönemdir. Bu dönemde yaşam boyu devam edebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu düşünüldüğünde çocuk ve gençlere sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi alışkanlığının kazandırılması, sağlıklı yaşam bilincinin yerleştirilmesi ve yetişkinlik dönemi hastalıklarının önlenmesi açısından önemlidir.Okulda ise çocuklar beslenme çantası, beslenme örtüsü, peçete ve su her gün götürmelidir. Öğrencilerin getirdikleri besinleri tüketme durumu iyi takip edilmelidir.Getirilen sebze ve meyveler çok iyi bir şekilde yıkanmış olmalıdır" denildi.

KIRŞEHİR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN