Kısa ama etkili yüzleşmeler kazandı

Kısa ama etkili yüzleşmeler kazandı

17. Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Yerli yapımlarda Murat Uğurlu’nun siyah-beyaz bir yüzleşme hikâyesini ekrana taşıdığı ‘Tapınak’, yabancılarda ise İranlı yönetmen Ali Asgari’nin Tahranlı bir kadının yaşadığı bir trajediden sonra değişen hayatını anlatan ‘Tanık- Witness’ kısaları ‘En İyi Film’ ödüllerine layık görüldü.

SALİHA SULTAN | KARAR

Akbank Kısa Film Festivali’nin 17’nci ödülleri sahiplerini buldu. 22 Mart-1 Nisan tarihleri arasında salgın nedeniyle çevrimiçi gerçekleşen festivalin jürisi, uluslararası kısalarda ‘En İyi Film’ ödülünü, 2019’da Akbank Kısa Film Forum En İyi Senaryo Ödülü’nü alan 

Yönetmen Murat Uğurlu’nun ‘Tapınak’ kısasına verdi. Serhat Karaaslan’ın yeni kısa filmi Suçlular ise ‘Mansiyon’ ödülüne layık görüldü.

Uluslararası yarışmada ise yönetmenliğini Sameh Alaa’nın üstlendiği ‘I Am Afraid to Forget Your Face‘e ‘En İyi Film’, İranlı yönetmen Ali Asgari’nin imzasını taşıyan ‘Tanık-Witness’ kısasına mansiyon ödülü verildi.

Ödüle layık görülen filmlerin yönetmenleri Akbank Sanat tarafından; ulusal kategoride 35 bin uluslararası kategoride 5 bin dolar ile ödüllendirildi. 

Yarışma bölümlerine 71 ülkeden toplam 2.048 kısa filmin başvurduğu Akbank Kısa Film Festivali, Festival Kısaları, Dünyadan Kısalar, Kısadan Uzuna, Deneyimler, Belgesel Sinema, Perspektif, Özel Gösterim ve Forum bölümlerinden oluşurken; 37 ülkeden 90 kısa ve 3 uzun metraj film seyirciyle buluştu.

Yarışmanın Ulusal Yarışma Festival Kısaları’nın ana jürisinde  oyuncu Nilay Erdönmez, yönetmen Murat Düzgünoğlu, kurgucu Aylin Zoi Tinel, yönetmen İnan Temelkuran ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı yer aldı.

Uluslararası Yarışma Festival Kısaları’nda en iyileri ise kurgucu Mary Stephen, oyuncu Samar Qupty, görüntü yönetmeni Krum Rodriguez, oyuncu İlker Kaleli ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın yer aldığı jüri belirledi. 

TAPINAK 

Yönetmen Murat Uğurlu’nun 2020 yapımı 20 dakikalık siyah-beyaz filmi ‘Tapınak’, bir konteyner parkında gece bekçisi olan Mevlüt’ün hikayesini aktarıyor.  

Tüm çabalarına rağmen bekçi köpeği gibi havlamamakta direnen yeni köpeği eğitmek için sıra dışı yöntemlere başvuran Mevlüt’ün sakin gece nöbetleri, bir otobüs dolusu yaşlı turistin ziyaretiyle son bulur.

Gizemli otobüs ziyaretlerinin her gece tekrarlanmaya başlamasıyla Mevlüt’ün bastırdığı korkular da ortaya çıkar. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN