Kısa Çalışma Ödeneği alanlara Eylül ortasına kadar yıllık izin yok

Kısa Çalışma Ödeneği alanlara Eylül ortasına kadar yıllık izin yok

Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanan işçiler, Eylül ortasına kadar yıllık izinlerini kullanamayacak.

Cumhurbaşkanı kararına göre, 30 Haziran tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için Kısa Çalışma Ödeneği'nin süresi bir ay daha uzatıldı.

BAZI İŞVERENKER FARKI KARŞILIYOR

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Kısa Çalışma Ödeneği için yeni başvuru alınmayacak. Bu bir aylık süre içerisinde işçi, son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60'ını alabilecek. Fakat bazı işverenler aradaki farkı karşılıyor.

EMEKLİLİK PRİM ÖDEMELERİ DONDURULUYOR

Ancak büyük bölümü aradaki farkı karşılamadığı için işçi, düşük ücrete mahkum oluyor. Ayrıca bu süre içerisinde işçinin sağlık hakkından yararlanabilmesi için sadece genel sağlık sigortası primi ödeniyor. Bunun dışındaki emeklilik prim ödemeleri ise donduruluyor.

YILLIK İZİN HAKKI DA YOK

Ayrıca kısa çalışma dönemi içerisinde işçi yıllık izin de kullanamıyor. Kısa çalışma uygulanan işyerlerinde çalışan işçiler son karara göre, Eylül ortasına kadar yıllık izin kullanamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN