Ebubekir Kurban imza gününde kitapseverlerle buluşacak

Ebubekir Kurban imza gününde kitapseverlerle buluşacak

Gençlik üzerinde etkili yazıları ile tanınan Ebubekir Kurban Altiva Yayınları'ndan çıkan yeni kitaplarını imzalıyor. Kurban, yarın Ankara Kurtuba Kitap&Kahve'de saat 15.00'da gerçekleşecek imza gününde kitapseverlerle buluşacak.

Yıllar önce çıkan ve basımı tükenen dillere düşmüş eseri Türkiye Sevgisi İmandandır'ın gözden geçirilmiş yeni baskısı ve yine ilgi odağı olması beklenen son kitabı 'Kurban Olduklarım' kitaplarını okurları için imzalayacak.

Naif, coşkulu, ayrıntıların, inceliklerin, farklı duruşların yazarı olarak tanınan Ebubekir Kurban Türkiye Sevgisi İmandandır kitabının arka kapağında "Bu kitap, üzerinde dünyaya geldiğimiz ve üzerinde yaşadığımız, bizim hem maddemizi hem de ruhumuzu biçimlendiren “o toprağın” anlamını, ona duyduğumuz aidiyet hissini anlatıyor. Daha doğrusu bu hislerimizin varlık sebeplerini ve kaynağını irfanî bilgiye ve sezgiye dayanarak yorumluyor. Ama böyle bir takdimin ne kadar kuru, ne kadar yetersiz olduğunu kitabı okuduğunuzda göreceksiniz." diyor.

18-02/09/turkiye_sevgisi_imandandir-ebubekirkurban-altiva.jpg

Son kitabı olan Kurban Olduklarım'ın arka kapağı ise şöyle: "Hikâye uzun, insan sırlı, zaman yorgun. Durup dinlemek bu çağa göre değil, gönlü gariplerle dertlenmek de. Ebubekir Kurban’ın bu ‘çağ-dışılığa’ talip olarak yaşamasını anlaşılır kılan şeyleri tanıyoruz aslında. İnsan yaşadıkça hep şahittir ve hayatı bu şahitlikler ayakta tutar. Yolun türküsüne eşlik etmeyi seçen “Kurban Olduklarım” da böyle bir kitap. Şahit ve kurban. Bıçak gibi hayatları, kefensiz kahramanları, ön safta duranları, Yunus’un hırkasını, vahşi atları, evsiz martıları, topal karıncaları, kanadı kırık kuşları gönül kuyusuna sarkıtılmış bir merdivenden çıkarak anlatıyor Kurban; gariplerin kâtipliğine meftun bir yazarın akide şekeri tadında kalemiyle."

18-02/09/kurban_olduklarim-ebubekirkurban-altiva-1518170593.jpg

Kurban'ın yarın Ankara'da düzenlenecek imza gününe öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda kitapseverin katılımı bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN